'Sexual Healing', de langverwachte biopic over soulzanger Marvin Gaye, zou er na tal van productionele problemen toch komen. Zanger Lenny Kravitz, die oorspronkelijk gecast werd voor de rol van Marvin Gaye, moet wijken voor Law & Order-acteur Jessy L. Martin.

Vorig jaar raakte bekend dat Lenny Kravitz zijn eerste hoofdrol als The Prince of Soul te pakken had, maar dat was buiten de zoon van die laatste gerekend. Marvin Gaye III zag in Kravitz niet de geschikte persoon om zijn vader te vertolken en dreigde met een rechtszaak. Jessy L. Martin, die doorbrak met zijn rol in de Broadway-musical Rent, moet Gaye senior wel eer aandoen.

De prent zal de laatste jaren van Marvin Gayes leven tonen. Begin jaren tachtig probeerde de soulzanger zijn carrière uit het slop te halen en zijn verslavingen te overwinnen. Oostendenaar en concertpromotor Freddy Cousaert nam Gaye onder zijn vleugels. Na ruim een jaar in België te verblijven, kwam de monsterhit 'Sexual Healing' tot stand.

Kravitz moet echter niet vrezen voor zijn salaris. Hij zal opnieuw de rol van Cinna spelen in Catching Fire, het vervolg op The Hunger Games. (CS)

'Sexual Healing', de langverwachte biopic over soulzanger Marvin Gaye, zou er na tal van productionele problemen toch komen. Zanger Lenny Kravitz, die oorspronkelijk gecast werd voor de rol van Marvin Gaye, moet wijken voor Law & Order-acteur Jessy L. Martin.Vorig jaar raakte bekend dat Lenny Kravitz zijn eerste hoofdrol als The Prince of Soul te pakken had, maar dat was buiten de zoon van die laatste gerekend. Marvin Gaye III zag in Kravitz niet de geschikte persoon om zijn vader te vertolken en dreigde met een rechtszaak. Jessy L. Martin, die doorbrak met zijn rol in de Broadway-musical Rent, moet Gaye senior wel eer aandoen. De prent zal de laatste jaren van Marvin Gayes leven tonen. Begin jaren tachtig probeerde de soulzanger zijn carrière uit het slop te halen en zijn verslavingen te overwinnen. Oostendenaar en concertpromotor Freddy Cousaert nam Gaye onder zijn vleugels. Na ruim een jaar in België te verblijven, kwam de monsterhit 'Sexual Healing' tot stand. Kravitz moet echter niet vrezen voor zijn salaris. Hij zal opnieuw de rol van Cinna spelen in Catching Fire, het vervolg op The Hunger Games. (CS)