'Als je een succesformule hebt, waarom blijf je daar dan niet trouw aan?' moet David O. Russell gedacht hebben. Voor zijn nieuwe film werkt hij opnieuw samen met de acteurs die hem de afgelopen jaren bekendheid hebben verschaft. Naast Jennifer Lawrence en Bradley Cooper, beiden genomineerd voor een Oscar, zullen ook Amy Adams en Christian Bale hun kunnen laten zien. Zij schitterden voordien al in Russells film The Fighter.

De voorlopig nog titelloze prent stond voordien bekend onder de naam American Bullshit. Het verhaal is gebaseerd op de waargebeurde feiten van de Abscam-operatie. In de rumoerige jaren '70 schakelde de FBI een bekende oplichter, genaamd Melvin Weinberg, in om zich voor te doen als de Arabische business man Kambir Abdul Rahman. Verschuild onder die dekmantel kreeg hij de opdracht om corrupte ambtenaren te ontmaskeren. Bale zal de rol van Weinberg voor zijn rekening nemen, terwijl Cooper wordt getipt als een dolgedraaide federaal agent. Amy Adams zal opnieuw Bale's vriendinnetje spelen, Jennifer Lawrence wordt wellicht zijn echtgenote.

Het vehikel Cooper-Lawrence is dus voor de derde keer op rij van kracht. Na hun succesvolle krachttoer in Silver Linings Playbook staat het duo vanaf september samen op de aftiteling van de film Serena, een drama dat zich afspeelt in North-Carolina tijdens de Grote Depressie. Hierin krijgt het houtimperium van George Pemberton (Bradley Cooper) rake klappen. Ook zijn privéleven wordt overhoop gehaald wanneer hij ontdekt dat zijn echtgenote Serena (Jennifer Lawrence) onvruchtbaar is. (TR)

'Als je een succesformule hebt, waarom blijf je daar dan niet trouw aan?' moet David O. Russell gedacht hebben. Voor zijn nieuwe film werkt hij opnieuw samen met de acteurs die hem de afgelopen jaren bekendheid hebben verschaft. Naast Jennifer Lawrence en Bradley Cooper, beiden genomineerd voor een Oscar, zullen ook Amy Adams en Christian Bale hun kunnen laten zien. Zij schitterden voordien al in Russells film The Fighter. De voorlopig nog titelloze prent stond voordien bekend onder de naam American Bullshit. Het verhaal is gebaseerd op de waargebeurde feiten van de Abscam-operatie. In de rumoerige jaren '70 schakelde de FBI een bekende oplichter, genaamd Melvin Weinberg, in om zich voor te doen als de Arabische business man Kambir Abdul Rahman. Verschuild onder die dekmantel kreeg hij de opdracht om corrupte ambtenaren te ontmaskeren. Bale zal de rol van Weinberg voor zijn rekening nemen, terwijl Cooper wordt getipt als een dolgedraaide federaal agent. Amy Adams zal opnieuw Bale's vriendinnetje spelen, Jennifer Lawrence wordt wellicht zijn echtgenote. Het vehikel Cooper-Lawrence is dus voor de derde keer op rij van kracht. Na hun succesvolle krachttoer in Silver Linings Playbook staat het duo vanaf september samen op de aftiteling van de film Serena, een drama dat zich afspeelt in North-Carolina tijdens de Grote Depressie. Hierin krijgt het houtimperium van George Pemberton (Bradley Cooper) rake klappen. Ook zijn privéleven wordt overhoop gehaald wanneer hij ontdekt dat zijn echtgenote Serena (Jennifer Lawrence) onvruchtbaar is. (TR)