Het script van de biopic - geschreven door Terence Winter (bekend van The Wolf of Wall Street en de tv-serie Boardwalk Empire) - is gebaseerd op het boek 'Warhol: The Biography' uit 1989. De 44-jarige Amerikaan zal zich ook aan de zijde van Michael De Luca ('The Social Network') ontfermen over de productie.

Leto, onlangs nog te zien als the Joker in 'Suicide Squad', won een Golden Globe en een Oscar voor zijn prima rol van Rayon, een met hiv besmette drugsverslaafde transseksueel, in het biografische drama 'Dallas Buyers Club'. Deze keer zal hij dus uit een ander vaatje tappen en de wonderlijke Andy Warhol gestalte geven.

Warhol, popartpionier in de Verenigde Staten tijdens de jaren '50 en '60, was vooral beroemd om zijn 'vlakke' en contrastrijke schilderijen en zeefdrukken van verpakte producten en alledaagse objecten. De kunstenaar streefde een excentriek imago na en was openlijk homoseksueel.

Het script van de biopic - geschreven door Terence Winter (bekend van The Wolf of Wall Street en de tv-serie Boardwalk Empire) - is gebaseerd op het boek 'Warhol: The Biography' uit 1989. De 44-jarige Amerikaan zal zich ook aan de zijde van Michael De Luca ('The Social Network') ontfermen over de productie.Leto, onlangs nog te zien als the Joker in 'Suicide Squad', won een Golden Globe en een Oscar voor zijn prima rol van Rayon, een met hiv besmette drugsverslaafde transseksueel, in het biografische drama 'Dallas Buyers Club'. Deze keer zal hij dus uit een ander vaatje tappen en de wonderlijke Andy Warhol gestalte geven.Warhol, popartpionier in de Verenigde Staten tijdens de jaren '50 en '60, was vooral beroemd om zijn 'vlakke' en contrastrijke schilderijen en zeefdrukken van verpakte producten en alledaagse objecten. De kunstenaar streefde een excentriek imago na en was openlijk homoseksueel.