'Fantastisch geschreven en briljant gecast,' aldus de Amerikaanse regisseur over het Britse kostuudrama 'Downton Abbey'. Abrams zou dus wel eens uit de vijver van 'Downton Abbey' kunnen gaan vissen om zijn set van Star Wars Episode VII te bemannen.

Lesley Nichol (Beryl Patmore in 'Downton Abbey') vertelde aan de Mirror dat J.J. Abrams de set van hun serie heeft bezocht en overwoog om enkele van de acteurs te casten in zijn prent. De regisseur was laaiend enthousiast over 'Downton Abbey' en noemde het 'absolute soap opera maal drie.' Wat hem vooral boeide was de echtheid van de personages. 'Je voelt dat ze leven,' zei Abrams hierover.

Volgens Variety zijn Ed Speleers (Jimmy Kent in Downton Abbey) en Jesse Plemons (Todd Alquist in 'Breaking Bad') in de running om gecast te worden als Jedi. De rijzende ster Adam Driver uit 'Girls' zou volgens Amerikaanse bronnen de rol van slechterik in de volgende Star Wars-film krijgen. (LP)

'Fantastisch geschreven en briljant gecast,' aldus de Amerikaanse regisseur over het Britse kostuudrama 'Downton Abbey'. Abrams zou dus wel eens uit de vijver van 'Downton Abbey' kunnen gaan vissen om zijn set van Star Wars Episode VII te bemannen. Lesley Nichol (Beryl Patmore in 'Downton Abbey') vertelde aan de Mirror dat J.J. Abrams de set van hun serie heeft bezocht en overwoog om enkele van de acteurs te casten in zijn prent. De regisseur was laaiend enthousiast over 'Downton Abbey' en noemde het 'absolute soap opera maal drie.' Wat hem vooral boeide was de echtheid van de personages. 'Je voelt dat ze leven,' zei Abrams hierover. Volgens Variety zijn Ed Speleers (Jimmy Kent in Downton Abbey) en Jesse Plemons (Todd Alquist in 'Breaking Bad') in de running om gecast te worden als Jedi. De rijzende ster Adam Driver uit 'Girls' zou volgens Amerikaanse bronnen de rol van slechterik in de volgende Star Wars-film krijgen. (LP)