De Italiaanse regisseur Vittorio Taviani, die samen met zijn jongere broer Paolo heeft getekend voor sommige meesterlijke transalpijnse films, is op 88-jarige leeftijd in Rome overleden. Dit hebben Italiaanse media gemeld op gezag van bronnen bij zijn familie.

De cineast heeft met zijn broer een vijftiental langspeelfilms gemaakt, met als bekendste 'Padre padrone'. Die kreeg in 1977 de Gouden Palm op het Filmfestival van Cannes. Het docudrama 'Cesare deve morire' veroverde in 2012 de Gouden Beer op het Filmfestival van Berlijn. De regisseur was al geruime tijd ziek.

De Italiaanse regisseur Vittorio Taviani, die samen met zijn jongere broer Paolo heeft getekend voor sommige meesterlijke transalpijnse films, is op 88-jarige leeftijd in Rome overleden. Dit hebben Italiaanse media gemeld op gezag van bronnen bij zijn familie. De cineast heeft met zijn broer een vijftiental langspeelfilms gemaakt, met als bekendste 'Padre padrone'. Die kreeg in 1977 de Gouden Palm op het Filmfestival van Cannes. Het docudrama 'Cesare deve morire' veroverde in 2012 de Gouden Beer op het Filmfestival van Berlijn. De regisseur was al geruime tijd ziek.