De film, die de titel 'Fellini Black and White' meedraagt, speelt zich af in maart 1957. In die maand maakte Fellini zijn allereerste trip naar Los Angeles om de Oscarceremonie bij te wonen. Zijn film 'La Strada' was genomineerd in de categorie Beste Scenario. Fellini miste op een haar na de ceremonie omdat hij voor 48 uur van de aardbodem was verdwenen. De film zal zich concentreren op wat er in die 48 uur is gebeurd.

Het scenario is geschreven door Henry Bromell, die eerder de televisieserie 'Homeland' produceerde en schreef. Wagner Moura, bekend van de 'Tropa de Elite' films, neemt de hoofdrol voor zijn rekening. De 35-jarige acteur wordt bijgestaan door 'Game of Thrones'-acteur Peter Dinklage, Terrence Howard en William H. Macy.

Federico Fellini katapulteerde zichzelf de filmgeschiedenis in met klassiekers als 'La Dolce Vita'(1960) en 'Otto e Mezzo'(1962). (JVDV)

De film, die de titel 'Fellini Black and White' meedraagt, speelt zich af in maart 1957. In die maand maakte Fellini zijn allereerste trip naar Los Angeles om de Oscarceremonie bij te wonen. Zijn film 'La Strada' was genomineerd in de categorie Beste Scenario. Fellini miste op een haar na de ceremonie omdat hij voor 48 uur van de aardbodem was verdwenen. De film zal zich concentreren op wat er in die 48 uur is gebeurd. Het scenario is geschreven door Henry Bromell, die eerder de televisieserie 'Homeland' produceerde en schreef. Wagner Moura, bekend van de 'Tropa de Elite' films, neemt de hoofdrol voor zijn rekening. De 35-jarige acteur wordt bijgestaan door 'Game of Thrones'-acteur Peter Dinklage, Terrence Howard en William H. Macy. Federico Fellini katapulteerde zichzelf de filmgeschiedenis in met klassiekers als 'La Dolce Vita'(1960) en 'Otto e Mezzo'(1962). (JVDV)