Bauersfeld deed vooral radiowerk en kwam eigenlijk toevallig bij "Star Wars" terecht, toen hij aan een radioproject werkte voor Lucasfilm, de filmmaatschappij achter de "Star Wars"-films. In de film "Return of the Jedi" uit 1983 nam hij de stemmen van Admiraal Ackbar en Bib Fortuna voor zijn rekening.

Admiraal Ackbar verscheen ook in "The Force Awakens" van vorig jaar. Ondanks de kleine rol van Admiraal Ackbar werd zijn personage erg populair bij de fans, vooral dankzij zijn bekende zinnetje "It's a trap!".

(Belga/LP)

Bauersfeld deed vooral radiowerk en kwam eigenlijk toevallig bij "Star Wars" terecht, toen hij aan een radioproject werkte voor Lucasfilm, de filmmaatschappij achter de "Star Wars"-films. In de film "Return of the Jedi" uit 1983 nam hij de stemmen van Admiraal Ackbar en Bib Fortuna voor zijn rekening. Admiraal Ackbar verscheen ook in "The Force Awakens" van vorig jaar. Ondanks de kleine rol van Admiraal Ackbar werd zijn personage erg populair bij de fans, vooral dankzij zijn bekende zinnetje "It's a trap!".(Belga/LP)