Iran doet niet mee aan de strijd om de Oscar voor beste buitenlandse film. De Iraanse regering heeft bij monde van Mohammed Hosseini, minister van Cultuur, de inzending 'Ye habeh qand' ('One piece of cube sugar') van Reza Mirkarami officieel ingetrokken. Aanleiding is de hele heisa rond de islamofobe film 'Innocence of muslims'. Hosseini hoopt nu dat andere islamitische landen het Iraanse voorbeeld volgen.

In februari 2012 ging de film 'A separation' van Asghar Farhadi nog met de Oscar voor de niet-Engelstalige film aan de haal - meteen een primeur voor de Iraanse cinema. (DB)

Iran doet niet mee aan de strijd om de Oscar voor beste buitenlandse film. De Iraanse regering heeft bij monde van Mohammed Hosseini, minister van Cultuur, de inzending 'Ye habeh qand' ('One piece of cube sugar') van Reza Mirkarami officieel ingetrokken. Aanleiding is de hele heisa rond de islamofobe film 'Innocence of muslims'. Hosseini hoopt nu dat andere islamitische landen het Iraanse voorbeeld volgen.In februari 2012 ging de film 'A separation' van Asghar Farhadi nog met de Oscar voor de niet-Engelstalige film aan de haal - meteen een primeur voor de Iraanse cinema. (DB)