Eddie Radmeyne, de kersverse Oscarwinnaar van het beeldje voor Beste Acteur voor zijn zijn vertolking van wetenschapper Stephen Hawking in 'The Theory of Everyhting', kreeg de persoonlijke felicitaties van de levende legende. 'Goed gedaan Eddie', klonk het onder meer in zijn Facebookpost aan het adres van de acteur.

In de biografie over de natuurkundige die de mensheid een stapje dichter bij het ontraadselen van de geheimen van het universum bracht, zette Redmayne een glansprestatie neer. De film focust vooral op het gestrande huwelijk met zijn vrouw Jane en op de

ziekte (ALS) die hem aan een rolstoel kluistert en zijn spraak bemoeilijkt. (DB)

Eddie Radmeyne, de kersverse Oscarwinnaar van het beeldje voor Beste Acteur voor zijn zijn vertolking van wetenschapper Stephen Hawking in 'The Theory of Everyhting', kreeg de persoonlijke felicitaties van de levende legende. 'Goed gedaan Eddie', klonk het onder meer in zijn Facebookpost aan het adres van de acteur.In de biografie over de natuurkundige die de mensheid een stapje dichter bij het ontraadselen van de geheimen van het universum bracht, zette Redmayne een glansprestatie neer. De film focust vooral op het gestrande huwelijk met zijn vrouw Jane en op deziekte (ALS) die hem aan een rolstoel kluistert en zijn spraak bemoeilijkt. (DB)