Het was even zweten voor regisseur Darren Aronofsky - de film kreeg op voorhand veel kritiek uit religieuze hoek - maar het Amerikaanse openingsweekend van 'Noah' bleek vooralsnog een gigantisch succes. De film bracht in Noord-Amerika meteen 44 miljoen dollar (omgerekend 32 miljoen euro) op. In Rusland had de prent de beste opening ooit voor een film die geen sequel is, met een opbrengst van 17 miljoen dollar.

Megabudget
Paramount rekende op het gelovige publiek om het megabudget van 160 miljoen dollar te recupereren, maar het was onzeker of het dat geld nog zou terugzien nadat er zoveel kritiek was gekomen uit religieuze kringen en de film in verschillende landen geband werd nog voor iemand hem gezien had. Maar dat was voor niets nodig, zo blijkt. Wereldwijd kon Aronofsky het voorbije weekend met 'Noah' op een opbrengst van 95 miljoen dollar rekenen.

'Er zit zo veel in'

Knack-Focus-recensent Dave Mestdach wist als enige Vlaamse journalist regisseur Darren Aronofsky te strikken voor een interview. Daarin vertelt hij dat 'Noah' een droom, of zelfs een levensmissie, was die hij al sinds het begin van zijn carrière wilde verwezenlijken.

"Het zijn maar vier hoofdstukken uit het Oude Testament", weet Aronofsky. "Maar er zit zo veel in: actie, spanning, spektakel, fantastische beelden en personages en diepe, fundamentele vragen over goed en kwaad, en over het lot van de menselijke soort." (FL)

Het volledige interview met regisseur Darren Aronofsky is vanaf woensdag te lezen in Knack Focus. 'Noah' loopt vanaf 9 april in de Belgische bioscoop.

Het was even zweten voor regisseur Darren Aronofsky - de film kreeg op voorhand veel kritiek uit religieuze hoek - maar het Amerikaanse openingsweekend van 'Noah' bleek vooralsnog een gigantisch succes. De film bracht in Noord-Amerika meteen 44 miljoen dollar (omgerekend 32 miljoen euro) op. In Rusland had de prent de beste opening ooit voor een film die geen sequel is, met een opbrengst van 17 miljoen dollar. Megabudget Paramount rekende op het gelovige publiek om het megabudget van 160 miljoen dollar te recupereren, maar het was onzeker of het dat geld nog zou terugzien nadat er zoveel kritiek was gekomen uit religieuze kringen en de film in verschillende landen geband werd nog voor iemand hem gezien had. Maar dat was voor niets nodig, zo blijkt. Wereldwijd kon Aronofsky het voorbije weekend met 'Noah' op een opbrengst van 95 miljoen dollar rekenen. 'Er zit zo veel in' Knack-Focus-recensent Dave Mestdach wist als enige Vlaamse journalist regisseur Darren Aronofsky te strikken voor een interview. Daarin vertelt hij dat 'Noah' een droom, of zelfs een levensmissie, was die hij al sinds het begin van zijn carrière wilde verwezenlijken. "Het zijn maar vier hoofdstukken uit het Oude Testament", weet Aronofsky. "Maar er zit zo veel in: actie, spanning, spektakel, fantastische beelden en personages en diepe, fundamentele vragen over goed en kwaad, en over het lot van de menselijke soort." (FL) Het volledige interview met regisseur Darren Aronofsky is vanaf woensdag te lezen in Knack Focus. 'Noah' loopt vanaf 9 april in de Belgische bioscoop.