Volgens een poll van Entertainment Weekly is Homer Simpson het grootste televisie- en filmpersonage van de voorbije twintig jaar. De gele bier- en donut-addict laat daarmee leerling-tovenaar Harry Potter achter zich. Volgens Matt Groening, het brein achter The Simpsons, identificeren mensen zich met Homer omdat "we stiekem allemaal gedreven worden door verlangens waaraan we niet kunnen toegeven."

Minder in de lijn van de verwachtingen was de derde plaats, die naar Buffy the Vampire Slayer (gespeeld door Sarah Michelle Gellar) ging. Grepen net naast het podium: Tony Soprano, Rachel van Friends en Heath Ledgers Joker.

Daniel Radcliffe, die runner-up Harry Potter al zes films lang gestalte geeft (met nog eens twee films in aantocht), noemt bovendien Bart Simpson als één van zijn meest geliefde personages ooit. De gele familie verschijnt in meer dan negentig landen op het kleine scherm en is momenteel aan haar 21ste seizoen bezig in de VS - de langst lopende Amerikaanse prime-time tv-serie ooit.

Sanne Jehoul

Volgens een poll van Entertainment Weekly is Homer Simpson het grootste televisie- en filmpersonage van de voorbije twintig jaar. De gele bier- en donut-addict laat daarmee leerling-tovenaar Harry Potter achter zich. Volgens Matt Groening, het brein achter The Simpsons, identificeren mensen zich met Homer omdat "we stiekem allemaal gedreven worden door verlangens waaraan we niet kunnen toegeven." Minder in de lijn van de verwachtingen was de derde plaats, die naar Buffy the Vampire Slayer (gespeeld door Sarah Michelle Gellar) ging. Grepen net naast het podium: Tony Soprano, Rachel van Friends en Heath Ledgers Joker. Daniel Radcliffe, die runner-up Harry Potter al zes films lang gestalte geeft (met nog eens twee films in aantocht), noemt bovendien Bart Simpson als één van zijn meest geliefde personages ooit. De gele familie verschijnt in meer dan negentig landen op het kleine scherm en is momenteel aan haar 21ste seizoen bezig in de VS - de langst lopende Amerikaanse prime-time tv-serie ooit. Sanne Jehoul