Na de selectie voor het Internationale Filmfestival van Venetië, is Fien Trochs vierde langspeelfilm Home nu ook geselecteerd voor het Toronto International Film Festival. Tijdens het festival zal Troch strijden tegen elf andere filmmakers om de prijs voor beste film.

'Volgens sommigen is Toronto ondertussen het belangrijkste festival van Noord-Amerika, dat pas sinds vorig jaar ook deze internationale competitie organiseert', reageert Troch. 'Ik ben eerder al geselecteerd geweest voor het festival, maar nu mogen deel uitmaken van deze vrij nieuwe competitie, een select clubje van twaalf films, doet me toch een beetje zweven.'

In Home vertelt Troch het verhaal van de moeilijke communicatie tussen ouders en puberende tieners. Onder anderen Karlijn Sileghem, Kevin Janssens, Jeroen Perceval, Tom Audenaert, Els Dottermans en Katelijne Verbeke spelen erin mee.

Begin september gaat de film in wereldpremière op het Filmfestival van Venetië. Wanneer de film in de Belgische zalen te zien zal zijn, is nog niet bekend.

(JL)

Na de selectie voor het Internationale Filmfestival van Venetië, is Fien Trochs vierde langspeelfilm Home nu ook geselecteerd voor het Toronto International Film Festival. Tijdens het festival zal Troch strijden tegen elf andere filmmakers om de prijs voor beste film.'Volgens sommigen is Toronto ondertussen het belangrijkste festival van Noord-Amerika, dat pas sinds vorig jaar ook deze internationale competitie organiseert', reageert Troch. 'Ik ben eerder al geselecteerd geweest voor het festival, maar nu mogen deel uitmaken van deze vrij nieuwe competitie, een select clubje van twaalf films, doet me toch een beetje zweven.'In Home vertelt Troch het verhaal van de moeilijke communicatie tussen ouders en puberende tieners. Onder anderen Karlijn Sileghem, Kevin Janssens, Jeroen Perceval, Tom Audenaert, Els Dottermans en Katelijne Verbeke spelen erin mee.Begin september gaat de film in wereldpremière op het Filmfestival van Venetië. Wanneer de film in de Belgische zalen te zien zal zijn, is nog niet bekend. (JL)