De wereldbekende slapstickacteur Charlie Chaplin maakte zich tijdens de jaren '20 en '30 onsterfelijk door zijn visuele humorrolletjes als ondeugende zwerver in strakzittend pak met bolhoed, snor en doorbuigende wandelstok. Twee van zijn iconische accessoires, de hoed en de bamboe wandelstok, gaan nu onder de hamer in Los Angeles.

Beide collector's items moeten tussen de veertig- en zestigduizend dollar opbrengen. Veilinghuis Bonhams maakte ook bekend dat ook een saxofoon van Charlie Parker, een brief van John Lennon en een fotoarchief van Marilyn Monroe geveild worden. (DB)

De wereldbekende slapstickacteur Charlie Chaplin maakte zich tijdens de jaren '20 en '30 onsterfelijk door zijn visuele humorrolletjes als ondeugende zwerver in strakzittend pak met bolhoed, snor en doorbuigende wandelstok. Twee van zijn iconische accessoires, de hoed en de bamboe wandelstok, gaan nu onder de hamer in Los Angeles. Beide collector's items moeten tussen de veertig- en zestigduizend dollar opbrengen. Veilinghuis Bonhams maakte ook bekend dat ook een saxofoon van Charlie Parker, een brief van John Lennon en een fotoarchief van Marilyn Monroe geveild worden. (DB)