Eind november komt Oldboy, de nieuwe duistere actiethriller van Spike Lee, in de filmzalen. De gewaagde remake van het subversieve Koreaanse origineel uit 2003 doet ondere andere met acteurs Josh Brolin, Elizabeth Olsen, Sharlto Copley, Michael Imperioli (The Sopranos) en Samuel L. Jackson (zijn eerste samenwerking met Lee sinds 'Jungle Fever' in 1991).

Voor zijn fysiek veeleisende rol als Joe Doucett, de man die zonder aanwijsbare reden 20 jaar wordt opgesloten in een hotelkamer en daarna wraak neemt voor wat hem is aangedaan, diende Brolin zijn lichaam verschillende keren te transformeren. In de twee richtingen: zowel een karrevracht kilo's winnen, om ze daarna weer netjes weg te spelen.

Zo kwam hij 7 kilo bij in vier dagen tijd door er - onder andere - enkele cheeseburgers per dag door te jagen. Dat vertelt hij in een 'behind the scenes'-video die door FilmDistrict online werd gezet. Brolin komt zo in een lange lijst met acteurs en actrices die voor een belangrijke rol hun eetgewoontes drastisch wijzigden: denk Matthias 'Rundskop' Schoenaerts, Michael Fassbender in 'Hunger', Christian Bale in 'The Machinist' en onlangs nog Matthew McConaughey in 'The Dallas Buyer's Club'. (DB)

Eind november komt Oldboy, de nieuwe duistere actiethriller van Spike Lee, in de filmzalen. De gewaagde remake van het subversieve Koreaanse origineel uit 2003 doet ondere andere met acteurs Josh Brolin, Elizabeth Olsen, Sharlto Copley, Michael Imperioli (The Sopranos) en Samuel L. Jackson (zijn eerste samenwerking met Lee sinds 'Jungle Fever' in 1991).Voor zijn fysiek veeleisende rol als Joe Doucett, de man die zonder aanwijsbare reden 20 jaar wordt opgesloten in een hotelkamer en daarna wraak neemt voor wat hem is aangedaan, diende Brolin zijn lichaam verschillende keren te transformeren. In de twee richtingen: zowel een karrevracht kilo's winnen, om ze daarna weer netjes weg te spelen.Zo kwam hij 7 kilo bij in vier dagen tijd door er - onder andere - enkele cheeseburgers per dag door te jagen. Dat vertelt hij in een 'behind the scenes'-video die door FilmDistrict online werd gezet. Brolin komt zo in een lange lijst met acteurs en actrices die voor een belangrijke rol hun eetgewoontes drastisch wijzigden: denk Matthias 'Rundskop' Schoenaerts, Michael Fassbender in 'Hunger', Christian Bale in 'The Machinist' en onlangs nog Matthew McConaughey in 'The Dallas Buyer's Club'. (DB)