Shia Labeouf doet weer wat. Dat de Transformers-acteur niet verlegen is om wat controversiële publiciteitsstunts, wist iedereen al. Zo betrad hij tijdens de première van Nymphomaniac van Deense regisseur Lars Von Trier de rode loper met een papieren zak over zijn hoofd met het opschrift 'I'm Not Famous Anymore'. Ook tijdens de persconferentie van diezelfde film mompelde hij het een en ander over meeuwen en sardines, waarna hij plots de conferentietafel verliet.

De kracht van het groene scherm

Nog niet zo lang geleden lukte het hem weer, want Labeouf werkte samen met studenten van de Londense Central Saint Martins kunstschool aan een uitdagend stuk performance art. Het project bestaat uit 36 aan elkaar gemonteerde filmpjes, waarin Labeouf voor een groen scherm een resem monologen afsteekt.

Inspirerend was de speech wel, want het internet parodieerde erop los. Vooral met een welbepaald stukje in het midden van de speech, hebben mensen met een beetje verstand van computers zich kunnen uitleven. De bebaarde acteur loopt heen en weer terwijl hij 'just do it', 'make your dreams come true' en 'yes, we can' uitschreeuwt. Zeer bruikbaar materiaal.

Yes we can

'Yes, we can indeed', zullen sommige slimmeriken gedacht hebben. Ze zetten Labeoufs woorden om in daden en gingen meteen aan de slag. De doordravende acteur werd voor zijn groene scherm weggeplukt en in een nieuwe omgeving geplaatst. Zo moedigt Labeouf Luke Skywalker aan zijn 'Force' te gebruiken en inspireert hij mensen tijdens een Ted-talk. Door het groene scherm zijn de mogelijkheden eindeloos en zo ook de parodieën die op de reddit-pagina MotivaShian terug te vinden zijn.

Arme Shia, zo in het belachelijke getrokken. Maar eerlijk is eerlijk, wie onzinnige dingen roept voor een groen scherm, vraagt er eigenlijk om. (FDC)

Ziehier enkele filmpjes die de internetwereld rondgaan.

Labeouf in 2001: A Space Odessey

Labeouf in Star Wars

Labeouf in The Avengers

Labeouf op Ted

Shia Labeouf doet weer wat. Dat de Transformers-acteur niet verlegen is om wat controversiële publiciteitsstunts, wist iedereen al. Zo betrad hij tijdens de première van Nymphomaniac van Deense regisseur Lars Von Trier de rode loper met een papieren zak over zijn hoofd met het opschrift 'I'm Not Famous Anymore'. Ook tijdens de persconferentie van diezelfde film mompelde hij het een en ander over meeuwen en sardines, waarna hij plots de conferentietafel verliet.De kracht van het groene schermNog niet zo lang geleden lukte het hem weer, want Labeouf werkte samen met studenten van de Londense Central Saint Martins kunstschool aan een uitdagend stuk performance art. Het project bestaat uit 36 aan elkaar gemonteerde filmpjes, waarin Labeouf voor een groen scherm een resem monologen afsteekt.Inspirerend was de speech wel, want het internet parodieerde erop los. Vooral met een welbepaald stukje in het midden van de speech, hebben mensen met een beetje verstand van computers zich kunnen uitleven. De bebaarde acteur loopt heen en weer terwijl hij 'just do it', 'make your dreams come true' en 'yes, we can' uitschreeuwt. Zeer bruikbaar materiaal.Yes we can 'Yes, we can indeed', zullen sommige slimmeriken gedacht hebben. Ze zetten Labeoufs woorden om in daden en gingen meteen aan de slag. De doordravende acteur werd voor zijn groene scherm weggeplukt en in een nieuwe omgeving geplaatst. Zo moedigt Labeouf Luke Skywalker aan zijn 'Force' te gebruiken en inspireert hij mensen tijdens een Ted-talk. Door het groene scherm zijn de mogelijkheden eindeloos en zo ook de parodieën die op de reddit-pagina MotivaShian terug te vinden zijn.Arme Shia, zo in het belachelijke getrokken. Maar eerlijk is eerlijk, wie onzinnige dingen roept voor een groen scherm, vraagt er eigenlijk om. (FDC)Ziehier enkele filmpjes die de internetwereld rondgaan.Labeouf in 2001: A Space OdesseyLabeouf in Star WarsLabeouf in The AvengersLabeouf op Ted