The Believer (2001)

Gosling speelt een jonge jood die sterke anti-semitische gevoelens ontwikkelt. Het verhaal is gebaseerd op de ervaringen van een lid van de Ku Klux Klan dat zelfmoord pleegde in de jaren 60 nadat een reporter van de New York Times ontdekte dat hij joods was. Winnaar op het Sundance Filmfestival.

Half Nelson (2006)

Dit drama toont een nieuwe interpretatie van het 'leerkracht met het hart van goud' idee. Gosling is de coole onderwijzer met een jammerlijke drugverslaving die zijn idealen tracht te verzoenen met de werkelijkheid. Hij ontving er een nominatie voor een Academy Award voor.

Lars and The Real Girl (2007)

Anno 2011 toont de acteur aan het grote publiek dat hij ook komedies aankan met het vermakelijke 'Crazy Stupid Love', maar hij begon kleinschaliger als de sociaal onaangepaste Lars in 'Lars and The Real Girl'. Die 'real girl' is opblaaspop Bianca.

Blue Valentine (2010)

Moest u zich afvragen waarom veel vrouwen Gosling zo onweerstaanbaar vinden en 'The Notebook' vormt geen afdoend antwoord, bekijk dan dit pijnlijk realistische echtbreukdrama.

Drive (2011)

De acteur in zijn beste rol tot nu toe als de zwijgzame stuntpiloot slash wraakengel? De samenwerking met de Deense regisseur Nicolas Winding Refn was alleszins bevredigend voor beide partijen. Gosling zou met Refn zelfs 'de platste komedie' maken. Als dat opnieuw leidt tot een resultaat als 'Drive' kunnen wij dat enkel aanmoedigen.

The Believer (2001) Gosling speelt een jonge jood die sterke anti-semitische gevoelens ontwikkelt. Het verhaal is gebaseerd op de ervaringen van een lid van de Ku Klux Klan dat zelfmoord pleegde in de jaren 60 nadat een reporter van de New York Times ontdekte dat hij joods was. Winnaar op het Sundance Filmfestival. Half Nelson (2006) Dit drama toont een nieuwe interpretatie van het 'leerkracht met het hart van goud' idee. Gosling is de coole onderwijzer met een jammerlijke drugverslaving die zijn idealen tracht te verzoenen met de werkelijkheid. Hij ontving er een nominatie voor een Academy Award voor. Lars and The Real Girl (2007) Anno 2011 toont de acteur aan het grote publiek dat hij ook komedies aankan met het vermakelijke 'Crazy Stupid Love', maar hij begon kleinschaliger als de sociaal onaangepaste Lars in 'Lars and The Real Girl'. Die 'real girl' is opblaaspop Bianca. Blue Valentine (2010) Moest u zich afvragen waarom veel vrouwen Gosling zo onweerstaanbaar vinden en 'The Notebook' vormt geen afdoend antwoord, bekijk dan dit pijnlijk realistische echtbreukdrama. Drive (2011) De acteur in zijn beste rol tot nu toe als de zwijgzame stuntpiloot slash wraakengel? De samenwerking met de Deense regisseur Nicolas Winding Refn was alleszins bevredigend voor beide partijen. Gosling zou met Refn zelfs 'de platste komedie' maken. Als dat opnieuw leidt tot een resultaat als 'Drive' kunnen wij dat enkel aanmoedigen.