Maandag werd het nieuws officieel bekendgemaakt dat na de Nederlandse verfilming uit 2013, met onder meer Kim van Kooten en Daan Schuurmans, een nieuwe Engelstalige versie gemaakt wordt. Richard Gere, Steve Coogan, Laura Linney, Rebecca Hall en Chloé Sevigny staan op de acteurslijst.

De geruchtenmolen over wie de regie op zich zou nemen, de naam van Cate Blanchett werd genoemd, draaide al even op volle toeren. Oren Moverman, die eerder als 'Rampart' en 'Time Out of Mind' regisseerde, zal deze taak op zich nemen.

Het Diner gaat over twee koppels die samen, hoe kan het ook anders, dineren. Paul en zijn vrouw Claire zijn door zijn oudere broer Serge, leider van de grootste oppositiepartij en gedoodverfde winnaar van de komende verkiezingen, en diens Babette uitgenodigd voor een etentje. Maar niet zomaar: ze moeten het dringend over hun kinderen hebben. (AB)

Maandag werd het nieuws officieel bekendgemaakt dat na de Nederlandse verfilming uit 2013, met onder meer Kim van Kooten en Daan Schuurmans, een nieuwe Engelstalige versie gemaakt wordt. Richard Gere, Steve Coogan, Laura Linney, Rebecca Hall en Chloé Sevigny staan op de acteurslijst. De geruchtenmolen over wie de regie op zich zou nemen, de naam van Cate Blanchett werd genoemd, draaide al even op volle toeren. Oren Moverman, die eerder als 'Rampart' en 'Time Out of Mind' regisseerde, zal deze taak op zich nemen.Het Diner gaat over twee koppels die samen, hoe kan het ook anders, dineren. Paul en zijn vrouw Claire zijn door zijn oudere broer Serge, leider van de grootste oppositiepartij en gedoodverfde winnaar van de komende verkiezingen, en diens Babette uitgenodigd voor een etentje. Maar niet zomaar: ze moeten het dringend over hun kinderen hebben. (AB)