'Hasta la vista' is bijzonder in trek in het buitenland. De film van Geoffrey Enthoven werd intussen al verkocht aan ruim twintig landen, zoals Duitsland, Spanje, Canada, Brazilië en Iran. Woensdag komt de film 'onder brede mediabelangstelling' uit in Frankrijk.

In Frankrijk wordt de film uitgebracht op 94 kopieën door 'Les Films 13' van distributeur Claude Lelouch. 'Hasta la vista', een productie van Mariano Vanhoof naar een scenario van Pierre De Clercq, kende niet alleen box office-succes in Vlaanderen, maar wist ook op internationale festivals te scoren: het aantal onderscheidingen voor de film staat intussen al op veertien.

Het verhaal van "Hasta la Vista" is geïnspireerd op het leven van Asta Philpot, een fysiek gehandicapte Amerikaan die ijverde voor mensen met een handicap en hun seksuele rechten. Het is de vijfde langspeelfilm van Geoffrey Enthoven, na 'Les Enfants de l'Amour' (2001), 'Vidange Perdue' (2006), 'Happy Together' (2007) en 'Meisjes' (2009). (Belga/DB)

'Hasta la vista' is bijzonder in trek in het buitenland. De film van Geoffrey Enthoven werd intussen al verkocht aan ruim twintig landen, zoals Duitsland, Spanje, Canada, Brazilië en Iran. Woensdag komt de film 'onder brede mediabelangstelling' uit in Frankrijk.In Frankrijk wordt de film uitgebracht op 94 kopieën door 'Les Films 13' van distributeur Claude Lelouch. 'Hasta la vista', een productie van Mariano Vanhoof naar een scenario van Pierre De Clercq, kende niet alleen box office-succes in Vlaanderen, maar wist ook op internationale festivals te scoren: het aantal onderscheidingen voor de film staat intussen al op veertien. Het verhaal van "Hasta la Vista" is geïnspireerd op het leven van Asta Philpot, een fysiek gehandicapte Amerikaan die ijverde voor mensen met een handicap en hun seksuele rechten. Het is de vijfde langspeelfilm van Geoffrey Enthoven, na 'Les Enfants de l'Amour' (2001), 'Vidange Perdue' (2006), 'Happy Together' (2007) en 'Meisjes' (2009). (Belga/DB)