Op de tweede plaats komt Steven Spielbergs Kuifje-verfilming "The Adventures of Tintin", met ongeveer 1 miljoen bezoekers. Nummer drie is "The Smurfs", met zo'n 980.000 bezoekers. De top-vijf wordt vervolledig door "Rien a Declarer" (950.000) en "Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides" (zo'n 900.000), deel 4 van de piratenavonturen van Johnny Depp als Jack Sparrow.

Vlaamse film deed het goed

Het gaat om nationale bezoekersaantallen. Het voorbije jaar scoorden ook de Vlaamse producties bijzonder goed in Vlaamse bioscopen. Absolute koploper was "Rundskop", met ruim 450.000 kijkers. Ongeveer half zoveel mensen gingen naar "Code 37" kijken, gevolgd door "Hasta La Vista", met ruim 200.000 bioscoopbezoekers.

2011 was een succesvol bioscoopjaar, luidde het bij de Vereniging van Filmdistributeurs. Het slechte weer in de zomer is één van de verklaringen. Globale cijfers voor het bioscoopbezoek in België zijn nog niet beschikbaar. Keten Kinepolis is beursgenoteerd en publiceert pas volgende maand zijn jaarcijfers. (Belga)

Op de tweede plaats komt Steven Spielbergs Kuifje-verfilming "The Adventures of Tintin", met ongeveer 1 miljoen bezoekers. Nummer drie is "The Smurfs", met zo'n 980.000 bezoekers. De top-vijf wordt vervolledig door "Rien a Declarer" (950.000) en "Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides" (zo'n 900.000), deel 4 van de piratenavonturen van Johnny Depp als Jack Sparrow. Vlaamse film deed het goedHet gaat om nationale bezoekersaantallen. Het voorbije jaar scoorden ook de Vlaamse producties bijzonder goed in Vlaamse bioscopen. Absolute koploper was "Rundskop", met ruim 450.000 kijkers. Ongeveer half zoveel mensen gingen naar "Code 37" kijken, gevolgd door "Hasta La Vista", met ruim 200.000 bioscoopbezoekers. 2011 was een succesvol bioscoopjaar, luidde het bij de Vereniging van Filmdistributeurs. Het slechte weer in de zomer is één van de verklaringen. Globale cijfers voor het bioscoopbezoek in België zijn nog niet beschikbaar. Keten Kinepolis is beursgenoteerd en publiceert pas volgende maand zijn jaarcijfers. (Belga)