All Quiet on the Western Front, het boek van Erich Maria Remarque over de eerste wereldoorlog wordt nogmaals verfilmd. Een eerste take op het witte doek geschiedde in 1930 en deze was meteen goed voor twee Oscars voor Best Picture en Best Director (Lewis Milestone). Een tweede herwerking gebeurde in 1979. Het boek van Remarque werd in de eerste achttien maanden na de publicatie in 25 talen verkocht en was verboden in Duitsland tijdens de heerschappij van de Nazi's.

De oorlogsprent vertelt het verhaal van Paul (Daniel Radcliffe), een schooljongen die door zijn leraar geïnspireerd wordt om zich bij het Duitse leger te voegen na de aanvang van de Eerste Wereldoorlog. Hij arriveert in de loopgraven in het westelijke front en begint - tussen de bombardementen in - in te zien dat de oorlog zinloos is.

Voor deze herwerking wordt het script onder handen genomen door Ian Stokell en Lesley Paterson, die ook zullen instaan voor de productie. Een regisseur is nog niet bekend, maar daar het filmen slechts in 2012 zal beginnen heeft het All Quiet on the Western Front-team nog even de tijd.

Onderaan de trailer van de versie uit 1930.

Elisah Vandaele

All Quiet on the Western Front, het boek van Erich Maria Remarque over de eerste wereldoorlog wordt nogmaals verfilmd. Een eerste take op het witte doek geschiedde in 1930 en deze was meteen goed voor twee Oscars voor Best Picture en Best Director (Lewis Milestone). Een tweede herwerking gebeurde in 1979. Het boek van Remarque werd in de eerste achttien maanden na de publicatie in 25 talen verkocht en was verboden in Duitsland tijdens de heerschappij van de Nazi's. De oorlogsprent vertelt het verhaal van Paul (Daniel Radcliffe), een schooljongen die door zijn leraar geïnspireerd wordt om zich bij het Duitse leger te voegen na de aanvang van de Eerste Wereldoorlog. Hij arriveert in de loopgraven in het westelijke front en begint - tussen de bombardementen in - in te zien dat de oorlog zinloos is. Voor deze herwerking wordt het script onder handen genomen door Ian Stokell en Lesley Paterson, die ook zullen instaan voor de productie. Een regisseur is nog niet bekend, maar daar het filmen slechts in 2012 zal beginnen heeft het All Quiet on the Western Front-team nog even de tijd. Onderaan de trailer van de versie uit 1930. Elisah Vandaele