'Hanna' vertelt het verhaal van een jong meisje (een rol voor Saoirse Ronan, bekend van 'The Lovely Bones' en Atonement') dat opgroeit op het Finse platteland. Maar voor haar geen geitenwollen sokken of koeiengemelk, want haar vader leidt haar liever op tot de perfecte killer. Als voormalig CIA-agent leert hij zijn dochter de knepen van het vak. Op veel warmte en liefde moet Hanna daarbij niet rekenen.Totdat papa haar op een missie stuurt, waardoor ze geconfronteerd wordt met het echte leven en begint na te denken over haar eigen menselijkheid. Het feit dat de geheime dienst haar daarbij voortdurend op de hielen zit (Cate Blanchett leidt de troepen) maakt alles alleen maar moeilijker.

Joe Wright regisseerde eerder al films als 'Pride & Prejudice' en 'Atonement'. Voor die laatste werkte hij ook al samen met Saoirse Ronan, en met succes: Ronan kreeg voor haar rol nominaties op zowel de BAFTA-, Golden Globe- als Academy Awards.

www.sonypictures.be

Teaserfoto: Sony

Pieter Claes

'Hanna' vertelt het verhaal van een jong meisje (een rol voor Saoirse Ronan, bekend van 'The Lovely Bones' en Atonement') dat opgroeit op het Finse platteland. Maar voor haar geen geitenwollen sokken of koeiengemelk, want haar vader leidt haar liever op tot de perfecte killer. Als voormalig CIA-agent leert hij zijn dochter de knepen van het vak. Op veel warmte en liefde moet Hanna daarbij niet rekenen.Totdat papa haar op een missie stuurt, waardoor ze geconfronteerd wordt met het echte leven en begint na te denken over haar eigen menselijkheid. Het feit dat de geheime dienst haar daarbij voortdurend op de hielen zit (Cate Blanchett leidt de troepen) maakt alles alleen maar moeilijker. Joe Wright regisseerde eerder al films als 'Pride & Prejudice' en 'Atonement'. Voor die laatste werkte hij ook al samen met Saoirse Ronan, en met succes: Ronan kreeg voor haar rol nominaties op zowel de BAFTA-, Golden Globe- als Academy Awards. www.sonypictures.be Teaserfoto: Sony Pieter Claes