Een onderscheiding op het filmfestival van Toronto - de Discovery Award -, hun film 'Black' die straks ook bij ons in première gaat, een deal met superagent Creative Artists Agency in Hollywood, een samenwerking met Management 360, en een eigen castingbureau om jonge acteurs met een kleurtje op te sporen: Adil El Erbi en Bilall Fallah hebben een drukke agenda, om het met een understatement te zeggen.

Tijdens 'Van Gils & Gasten' waar de jonge filmmakers mee aan tafel schoven, werd onder meer het castingbureau Hakuna aangekaart, een bureau dat zich richt op mensen met een exotische etnische achtergrond. Voor 'Black' ging het tweetal intensief op zoek naar jongeren met vreemde origine. 'Voor elke personage kwamen meerdere mensen met potentieel in aanmerking', zegt Fallah. 'Uiteindelijk moesten we er maar enkelen hebben. Omdat er dan zoveel talent overbleef, zou het schandelig zijn geweest om ze zomaar te negeren. Toen hebben we Hakuna Casting gecreëerd.'

Het bureau moet hen een duw in de rug geven in de film- en tv-wereld. 'Er is een ondervertegenwoordiging van mensen met een ander origine in het Vlaamse fictielandschap', zegt mede-eigenaar Matthias Schoenaerts. 'Terwijl er onwaarschijnlijk veel ruwe onontdekte diamanten rondlopen. We leven in een multiculturele samenleving, maar we zien geen vertaling naar het scherm.' Bekijk het fragment.

(DB)

Een onderscheiding op het filmfestival van Toronto - de Discovery Award -, hun film 'Black' die straks ook bij ons in première gaat, een deal met superagent Creative Artists Agency in Hollywood, een samenwerking met Management 360, en een eigen castingbureau om jonge acteurs met een kleurtje op te sporen: Adil El Erbi en Bilall Fallah hebben een drukke agenda, om het met een understatement te zeggen.Tijdens 'Van Gils & Gasten' waar de jonge filmmakers mee aan tafel schoven, werd onder meer het castingbureau Hakuna aangekaart, een bureau dat zich richt op mensen met een exotische etnische achtergrond. Voor 'Black' ging het tweetal intensief op zoek naar jongeren met vreemde origine. 'Voor elke personage kwamen meerdere mensen met potentieel in aanmerking', zegt Fallah. 'Uiteindelijk moesten we er maar enkelen hebben. Omdat er dan zoveel talent overbleef, zou het schandelig zijn geweest om ze zomaar te negeren. Toen hebben we Hakuna Casting gecreëerd.'Het bureau moet hen een duw in de rug geven in de film- en tv-wereld. 'Er is een ondervertegenwoordiging van mensen met een ander origine in het Vlaamse fictielandschap', zegt mede-eigenaar Matthias Schoenaerts. 'Terwijl er onwaarschijnlijk veel ruwe onontdekte diamanten rondlopen. We leven in een multiculturele samenleving, maar we zien geen vertaling naar het scherm.' Bekijk het fragment.(DB)