Daarmee bevestigt hij ook zijn kansen op een Oscar. De film is immers dertien keer genomineerd voor een Oscar.

'The Shape of Water' is een romantische fantasyfilm tegen de achtergrond van de Koude Oorlog. De prent speelt zich af in het Amerika van 1962 en draait rond de ontdekking door de hoofdpersonages van een geklasseerd geheim experiment in de vorm van een mythische zeecreatuur.

De andere laureaten voor de DGA-prijs waren de Californische Greta Gerwig ('Lady Bird'), de Ier Martin McDonagh ('Three Billboards outside Ebbing, Missouri'), de Engelsman Christopher Nolan ('Dunkirk') en de Afro-Amerikaan Jordan Peele ('Get out').

Daarmee bevestigt hij ook zijn kansen op een Oscar. De film is immers dertien keer genomineerd voor een Oscar. 'The Shape of Water' is een romantische fantasyfilm tegen de achtergrond van de Koude Oorlog. De prent speelt zich af in het Amerika van 1962 en draait rond de ontdekking door de hoofdpersonages van een geklasseerd geheim experiment in de vorm van een mythische zeecreatuur. De andere laureaten voor de DGA-prijs waren de Californische Greta Gerwig ('Lady Bird'), de Ier Martin McDonagh ('Three Billboards outside Ebbing, Missouri'), de Engelsman Christopher Nolan ('Dunkirk') en de Afro-Amerikaan Jordan Peele ('Get out').