De visueel prikkelende scifi-thriller Gravity van de Mexicaanse regisseur Alfonso Cuarón en de Her van Spike Jonze werden door de leden van Los Angeles Film Critics Association verkozen tot de Beste Film van 2013.

Gravity, met George Clooney en Sandra Bullock in astronautenpak, won ook in de categorieën Beste Regisseur, Beste Montage en Beste Camerawerk. Her, met Joaquin Phoenix, Amy Adams, Scarlett Johansson en Rooney Mara, kreeg er de award voor Beste Productiedesign bovenop. De romantische prent over een man die verliefd wordt op een computerstem, was ook al primus in de ogen van de National Board of Review.

Het was blijkbaar moelijk kiezen voor de jury van de Los Angeles Film Critics Association, want ook de award voor Beste actrice ging naar twee dames: Cate Blanchett en Adèle Exarchopoulos voor hun uitmuntende rol in respectievelijk Blue Jasmine en La vie d'Adèle. Beste acteur van het afgelopen jaar was Bruce Dern voor zijn rol in Nebraska.

De onderscheiding voor beste mannelijke acteur moest opnieuw gedeeld worden: James Franco (Spring Breakers) en Jared Leto (Dallas Buyers Club) vielen allebei in de prijzen. Lupita Nyong'o was Beste Actrice in een Bijrol voor 12 Years a Slave.

Beste Buitenlandse film was opnieuw La vie d'Adèle van regisseur Abdellatif Kechiche. Before Midnight, met Julie Delpy en Ethan Hawke, had het beste scenario. Stories We Tell van Sarah Polley was de Beste Documentaire.

De Amerikaanse criticiprijzen gelden als een belangrijke graadmeter voor de Oscarnominaties. Vorige week werd 'American Hustle' verkozen tot film van het jaar door de New York Film Critics. Op 16 januari wordt bekendgemaakt wie de kanshebbers zijn op de felbegeerde Oscar-beeldjes.

De visueel prikkelende scifi-thriller Gravity van de Mexicaanse regisseur Alfonso Cuarón en de Her van Spike Jonze werden door de leden van Los Angeles Film Critics Association verkozen tot de Beste Film van 2013. Gravity, met George Clooney en Sandra Bullock in astronautenpak, won ook in de categorieën Beste Regisseur, Beste Montage en Beste Camerawerk. Her, met Joaquin Phoenix, Amy Adams, Scarlett Johansson en Rooney Mara, kreeg er de award voor Beste Productiedesign bovenop. De romantische prent over een man die verliefd wordt op een computerstem, was ook al primus in de ogen van de National Board of Review. Het was blijkbaar moelijk kiezen voor de jury van de Los Angeles Film Critics Association, want ook de award voor Beste actrice ging naar twee dames: Cate Blanchett en Adèle Exarchopoulos voor hun uitmuntende rol in respectievelijk Blue Jasmine en La vie d'Adèle. Beste acteur van het afgelopen jaar was Bruce Dern voor zijn rol in Nebraska. De onderscheiding voor beste mannelijke acteur moest opnieuw gedeeld worden: James Franco (Spring Breakers) en Jared Leto (Dallas Buyers Club) vielen allebei in de prijzen. Lupita Nyong'o was Beste Actrice in een Bijrol voor 12 Years a Slave. Beste Buitenlandse film was opnieuw La vie d'Adèle van regisseur Abdellatif Kechiche. Before Midnight, met Julie Delpy en Ethan Hawke, had het beste scenario. Stories We Tell van Sarah Polley was de Beste Documentaire. De Amerikaanse criticiprijzen gelden als een belangrijke graadmeter voor de Oscarnominaties. Vorige week werd 'American Hustle' verkozen tot film van het jaar door de New York Film Critics. Op 16 januari wordt bekendgemaakt wie de kanshebbers zijn op de felbegeerde Oscar-beeldjes.