"Sint", de nieuwste film van regisseur Dick Maas, heeft de gouden status bereikt. De komische horror trok in vier dagen tijd meer dan 100.000 mensen naar de bioscoop. Dat maakte het
Nederlands Film Festival maandag bekend.

De veelbesproken film draait sinds donderdag in 96 zalen. Dick Maas en producent Tom de Mol kregen maandag een Gouden Film overhandigd in Pathé de Munt in Amsterdam.

De film bracht in zijn eerste weekend ook meteen een recordbedrag op voor een Nederlandse film voor kijkers van 16 jaar en ouder. Met een opbrengst van 698.000 euro stootte "Sint" de film "Zwartboek" (die in zijn eerste weekend 686.000 euro opbracht) van de eerste plaats.

"Sint", de nieuwste film van regisseur Dick Maas, heeft de gouden status bereikt. De komische horror trok in vier dagen tijd meer dan 100.000 mensen naar de bioscoop. Dat maakte het Nederlands Film Festival maandag bekend. De veelbesproken film draait sinds donderdag in 96 zalen. Dick Maas en producent Tom de Mol kregen maandag een Gouden Film overhandigd in Pathé de Munt in Amsterdam. De film bracht in zijn eerste weekend ook meteen een recordbedrag op voor een Nederlandse film voor kijkers van 16 jaar en ouder. Met een opbrengst van 698.000 euro stootte "Sint" de film "Zwartboek" (die in zijn eerste weekend 686.000 euro opbracht) van de eerste plaats.