Inside Llewyn Davis, de zoveelste hit van de broers Joel en Ethan Coen, heeft de hoofdprijs gewonnen tijdens de 23ste Gotham Independent Awards in New York: die voor Beste Film.

Ook Fruitvale Station, gebaseerd op het waargebeurde verhaal van Oscar Grant, de jongeman die neergeschoten werd door de metropolitie in Californië op nieuwsjaarsdag 2009, was een grote winnaar op de belangrijke awardshow voor de 'independent films'. Regisseur en revelatie Ryan Coogler won net als hoofdrolspeler Michael B. Jordan de doorbraakprijs.

Matthew McConaughey en Brie Larson kregen de prijs voor Beste Acteur en Beste Actrice. McConaughey schitterde in de op ware feiten gebaseerde film Dallas Buyers Club. Ook tijdens het internationaal filmfestival van Rome werd hij uitgeroepen tot Beste Acteur.

Larson werd geroemd voor haar rol in het drama Short Term 12, waarin ze de gedreven jonge werkneemster van een zorginstelling voor tieners vertolkt. De film was ook al de publiekslieveling tijdens het filmfestival van Gent.

De prijs voor Beste Documentaire ging naar The Act of Killing, een hallucinant werkstuk van Joshua Oppenheimer over Indonesische oorlogsmisdadigers die de genicide in hun land naspeelden.

James Gandolfini werd geëerd voor zijn hele carrière. De award werd overhandigd aan zijn vrouw Deborah Lin en zoon Matthew die aanwezig waren. (DB)

Inside Llewyn Davis, de zoveelste hit van de broers Joel en Ethan Coen, heeft de hoofdprijs gewonnen tijdens de 23ste Gotham Independent Awards in New York: die voor Beste Film.Ook Fruitvale Station, gebaseerd op het waargebeurde verhaal van Oscar Grant, de jongeman die neergeschoten werd door de metropolitie in Californië op nieuwsjaarsdag 2009, was een grote winnaar op de belangrijke awardshow voor de 'independent films'. Regisseur en revelatie Ryan Coogler won net als hoofdrolspeler Michael B. Jordan de doorbraakprijs.Matthew McConaughey en Brie Larson kregen de prijs voor Beste Acteur en Beste Actrice. McConaughey schitterde in de op ware feiten gebaseerde film Dallas Buyers Club. Ook tijdens het internationaal filmfestival van Rome werd hij uitgeroepen tot Beste Acteur. Larson werd geroemd voor haar rol in het drama Short Term 12, waarin ze de gedreven jonge werkneemster van een zorginstelling voor tieners vertolkt. De film was ook al de publiekslieveling tijdens het filmfestival van Gent. De prijs voor Beste Documentaire ging naar The Act of Killing, een hallucinant werkstuk van Joshua Oppenheimer over Indonesische oorlogsmisdadigers die de genicide in hun land naspeelden. James Gandolfini werd geëerd voor zijn hele carrière. De award werd overhandigd aan zijn vrouw Deborah Lin en zoon Matthew die aanwezig waren. (DB)