Volgens zijn manager Sid Craig was hij niet ziek en overleed hij aan ouderdom. "Hij was een goede man en een fantastische acteur", zo vertelde Craig aan persagentschap AFP.

Abe Vigoda werd geboren in Brooklyn in een gezin van Joodse immigranten uit Rusland. Hij maakte zijn acteerdebuut in een Shakespeare-stuk op Broadway, maar werd pas echt bekend door zijn eerste grote filmrol in 'The Godfather' van 1972. Daarin speelde hij de rol van Salvatore Tessio, een personage dat ook in de tweede film in 1974 nog zou terugkeren.

In doodskist

Een andere bekende rol was die van sergeant Phil Fish in de populaire televisiereeks Barney Miller, waaruit later de spin-off Fish voortvloeide. Vigoda overleed 34 jaar nadat het tijdschrift People hem ten onrechte doodverklaarde.

Hij reageerde hier destijds op met een foto in het tijdschrift Variety, waarop hij rechtop in een doodskist zat met het tijdschrift in de hand. Nadien werd zijn zogezegde dood een steeds terugkerende grap, onder meer in de Late Show van David Letterman.

(Belga/RR)

Volgens zijn manager Sid Craig was hij niet ziek en overleed hij aan ouderdom. "Hij was een goede man en een fantastische acteur", zo vertelde Craig aan persagentschap AFP. Abe Vigoda werd geboren in Brooklyn in een gezin van Joodse immigranten uit Rusland. Hij maakte zijn acteerdebuut in een Shakespeare-stuk op Broadway, maar werd pas echt bekend door zijn eerste grote filmrol in 'The Godfather' van 1972. Daarin speelde hij de rol van Salvatore Tessio, een personage dat ook in de tweede film in 1974 nog zou terugkeren. Een andere bekende rol was die van sergeant Phil Fish in de populaire televisiereeks Barney Miller, waaruit later de spin-off Fish voortvloeide. Vigoda overleed 34 jaar nadat het tijdschrift People hem ten onrechte doodverklaarde. Hij reageerde hier destijds op met een foto in het tijdschrift Variety, waarop hij rechtop in een doodskist zat met het tijdschrift in de hand. Nadien werd zijn zogezegde dood een steeds terugkerende grap, onder meer in de Late Show van David Letterman. (Belga/RR)