Star Wars leek de afgelopen dagen niet uit de media weg te slaan. Na de gemengde berichten over het al dan niet casten van Carrie Fisher in de nieuwe Star Wars, heeft George Lucas zelf een einde gemaakt aan de geruchten. Zowel Luke Skywalker als Prinses Leia en Han Solo, respectievelijk gespeeld door Mark Hamill, Carrie Fisher en Harrison Ford, komen terug. Dat zei Lucas in een interview met Bloomberg Businessweek.

George Lucas, de bedenker van de sciencefictionfilms, verkocht zijn filmmaatschappij LucasFilm in oktober voor 3,11 miljard euro aan Disney. Even later kondigde Disney een nieuwe Star Wars-trilogie aan. De eerste film uit die reeks is gepland voor 2015 en zal Star Wars: VII heten.

Poeha

Lucas liet ook nog weten dat de acteurs al voor de verkoop LucasFilm akkoord gingen om mee te spelen in de nieuwe Star Wars. "Mark, Carrie en Harisson hadden al getekend, of waren in de laatste fase van de onderhandelingen", zei hij in het interview. "Misschien had ik dit niet moeten zeggen... Ze wouden dit waarschijnlijk met meer poeha aankondigen."

LucasFilm zelf daarentegen bevestigt, noch ontkent: "George kon nog niet zeggen of ze al dan niet getekend hebben, en ook wij kunnen dat niet. Luister naar Yoda's woorden: 'always in motion is the future'. Volg het op de voet."

Naast een nieuwe trilogie gaat Disney ook enkele spin-off films maken, waarin telkens een van de personages apart op de voorgrond treedt.

De eerste spin-off film zou gepland zijn voor 2017. (CM/TR)

Star Wars leek de afgelopen dagen niet uit de media weg te slaan. Na de gemengde berichten over het al dan niet casten van Carrie Fisher in de nieuwe Star Wars, heeft George Lucas zelf een einde gemaakt aan de geruchten. Zowel Luke Skywalker als Prinses Leia en Han Solo, respectievelijk gespeeld door Mark Hamill, Carrie Fisher en Harrison Ford, komen terug. Dat zei Lucas in een interview met Bloomberg Businessweek. George Lucas, de bedenker van de sciencefictionfilms, verkocht zijn filmmaatschappij LucasFilm in oktober voor 3,11 miljard euro aan Disney. Even later kondigde Disney een nieuwe Star Wars-trilogie aan. De eerste film uit die reeks is gepland voor 2015 en zal Star Wars: VII heten. Poeha Lucas liet ook nog weten dat de acteurs al voor de verkoop LucasFilm akkoord gingen om mee te spelen in de nieuwe Star Wars. "Mark, Carrie en Harisson hadden al getekend, of waren in de laatste fase van de onderhandelingen", zei hij in het interview. "Misschien had ik dit niet moeten zeggen... Ze wouden dit waarschijnlijk met meer poeha aankondigen." LucasFilm zelf daarentegen bevestigt, noch ontkent: "George kon nog niet zeggen of ze al dan niet getekend hebben, en ook wij kunnen dat niet. Luister naar Yoda's woorden: 'always in motion is the future'. Volg het op de voet." Naast een nieuwe trilogie gaat Disney ook enkele spin-off films maken, waarin telkens een van de personages apart op de voorgrond treedt. De eerste spin-off film zou gepland zijn voor 2017. (CM/TR)