De Vlaamse regisseur Geoffrey Enthoven behaalde de prestigieuze selectie met zijn film Hasta la vista die al een stevige palmares heeft verzameld. Tijdens het Internationaal Filmfestival van Karlovy Vary (29 juni-2 juli) zullen de '10 Euro Directors to Watch' en hun films aan zowel het publiek als aan filmprofessionals worden voorgesteld.

Top van Europa

Met zijn selectie behoort Geoffrey Enthoven nu tot de top van Europa dit jaar. De lijst is het neusje van de zalm van de favoriete Europese films van het voorbije jaar volgens de Variety filmcritici en bevat onder andere regisseurs zoals Magnus Mertens (Jackpot), Sacha Polak (Hemel) en Anne Grethe Bjarup Riis (This Life).

Het is het tweede jaar op rij dat een Vlaamse regisseur door Variety bekroond wordt. Vorig jaar werd Hans Van Nuffel met zijn speelfilmdebuut Adem als Euro director geselecteerd. De jonge cineast werd later dat jaar zelfs tot Discovery of the Year uitgeroepen op de European Film Awards. Alissa Simon, event curator voor Variety, hoopt van harte dat het programma dit jaar even 'onthullend en aantrekkelijk mag worden'.

Hasta la vista
Hasta la vista is een productie van Mariano Vanhoof voor Fobic Film, naar een scenario van Pierre De Clercq. De film vertelt het verhaal van drie jonge gasten die houden van wijn en vrouwen. Het eerste proeven ze met plezier, maar het tweede hebben ze nog nooit mogen smaken. Onder het mom van een wijntour reizen de drie naar Spanje om eindelijk van de grond te gaan.

Niets zal hen tegenhouden. Zeker niet het feit dat de eerste blind is, de tweede in een rolstoel zit en de derde volledig verlamd is. De hoofdrollen worden vertolkt door Robrecht Vanden Thoren, Gilles De Schryver, Tom Audenaert en Isabelle De Hertogh. De soundtrack werd gecomponeerd door Stijn Meuris en Papermouth.

De film werd al aan 25 territoria verkocht. Ook in Cannes wordt Hasta la vista op de filmmarkt aangeboden. Ondertussen is de film bij ons ook uit op dvd en bluray. (DB)

De Vlaamse regisseur Geoffrey Enthoven behaalde de prestigieuze selectie met zijn film Hasta la vista die al een stevige palmares heeft verzameld. Tijdens het Internationaal Filmfestival van Karlovy Vary (29 juni-2 juli) zullen de '10 Euro Directors to Watch' en hun films aan zowel het publiek als aan filmprofessionals worden voorgesteld. Top van Europa Met zijn selectie behoort Geoffrey Enthoven nu tot de top van Europa dit jaar. De lijst is het neusje van de zalm van de favoriete Europese films van het voorbije jaar volgens de Variety filmcritici en bevat onder andere regisseurs zoals Magnus Mertens (Jackpot), Sacha Polak (Hemel) en Anne Grethe Bjarup Riis (This Life). Het is het tweede jaar op rij dat een Vlaamse regisseur door Variety bekroond wordt. Vorig jaar werd Hans Van Nuffel met zijn speelfilmdebuut Adem als Euro director geselecteerd. De jonge cineast werd later dat jaar zelfs tot Discovery of the Year uitgeroepen op de European Film Awards. Alissa Simon, event curator voor Variety, hoopt van harte dat het programma dit jaar even 'onthullend en aantrekkelijk mag worden'. Hasta la vista Hasta la vista is een productie van Mariano Vanhoof voor Fobic Film, naar een scenario van Pierre De Clercq. De film vertelt het verhaal van drie jonge gasten die houden van wijn en vrouwen. Het eerste proeven ze met plezier, maar het tweede hebben ze nog nooit mogen smaken. Onder het mom van een wijntour reizen de drie naar Spanje om eindelijk van de grond te gaan.Niets zal hen tegenhouden. Zeker niet het feit dat de eerste blind is, de tweede in een rolstoel zit en de derde volledig verlamd is. De hoofdrollen worden vertolkt door Robrecht Vanden Thoren, Gilles De Schryver, Tom Audenaert en Isabelle De Hertogh. De soundtrack werd gecomponeerd door Stijn Meuris en Papermouth. De film werd al aan 25 territoria verkocht. Ook in Cannes wordt Hasta la vista op de filmmarkt aangeboden. Ondertussen is de film bij ons ook uit op dvd en bluray. (DB)