De nieuwe film van de gebroeders Dardenne zal Deux jours, une nuit heten, en vertelt het verhaal van Sandra. Zij wil, gesteund door haar man, in één weekend al haar collega's bezoeken en hen overtuigen af te zien van hun premie. Als ze daar niet in slaagt, verliest ze haar werk.

Marion Cotillard zal in de huid kruipen van Sandra. De Belg Fabrizio Rongione, die vaak samenwerkt met de gebroeders Dardenne, speelt haar echtgenoot. Cotillard nam in 2007 de Oscar voor Beste Actrice in ontvangst voor haar rol als Edith Piaf in de biopic La Môme.

Wereldwijd raakte de Française bekend door grote Hollywoodproducties als Public Enemies of The Dark Knight Rises. In Vlaanderen kennen we haar ook als de tegenspeelster van Matthias Schoenaerts in De rouille et d'os.

Deux jours, une nuit wordt een sociaal drama. De gebroeders Dardenne zijn meesters in dit genre. Met Rosetta (1999) en L'enfant (2005), ook twee sociale drama's, gingen ze in Cannes aan de haal met de Gouden Palm. Aangezien de regisseurs erg trouw zijn aan dat filmfestival wordt verwacht dat Deux jours, une nuit daar in première zal gaan. In mei 2014 zien we dus het resultaat. (CM)

De nieuwe film van de gebroeders Dardenne zal Deux jours, une nuit heten, en vertelt het verhaal van Sandra. Zij wil, gesteund door haar man, in één weekend al haar collega's bezoeken en hen overtuigen af te zien van hun premie. Als ze daar niet in slaagt, verliest ze haar werk. Marion Cotillard zal in de huid kruipen van Sandra. De Belg Fabrizio Rongione, die vaak samenwerkt met de gebroeders Dardenne, speelt haar echtgenoot. Cotillard nam in 2007 de Oscar voor Beste Actrice in ontvangst voor haar rol als Edith Piaf in de biopic La Môme. Wereldwijd raakte de Française bekend door grote Hollywoodproducties als Public Enemies of The Dark Knight Rises. In Vlaanderen kennen we haar ook als de tegenspeelster van Matthias Schoenaerts in De rouille et d'os. Deux jours, une nuit wordt een sociaal drama. De gebroeders Dardenne zijn meesters in dit genre. Met Rosetta (1999) en L'enfant (2005), ook twee sociale drama's, gingen ze in Cannes aan de haal met de Gouden Palm. Aangezien de regisseurs erg trouw zijn aan dat filmfestival wordt verwacht dat Deux jours, une nuit daar in première zal gaan. In mei 2014 zien we dus het resultaat. (CM)