Edouard Molinaro, die op 13 mei 1928 in Bordeaux geboren werd, stond bekend om zijn nauwkeurige werk en bescheidenheid. Hij draaide komische films met bekende acteurs als Louis de Funès ("Oscar"), Lino Ventura ("L'Emmerdeur"), Jacques Brel ("Mon Oncle Benjamin", "L'Emmerdeur") en Christopher Lee ("Dracula père et fils").

Zijn succes bereikte in 1978 een hoogtepunt met "La Cage aux folles" van Jean Poiret, met Michel Serrault en Ugo Tognazzi.

In de jaren 90 bleef hij toneelstukken bewerken voor het witte doek, maar maakte hij vooral televisiefilms en afleveringen van feuilletons. (Belga/LP)

Edouard Molinaro, die op 13 mei 1928 in Bordeaux geboren werd, stond bekend om zijn nauwkeurige werk en bescheidenheid. Hij draaide komische films met bekende acteurs als Louis de Funès ("Oscar"), Lino Ventura ("L'Emmerdeur"), Jacques Brel ("Mon Oncle Benjamin", "L'Emmerdeur") en Christopher Lee ("Dracula père et fils"). Zijn succes bereikte in 1978 een hoogtepunt met "La Cage aux folles" van Jean Poiret, met Michel Serrault en Ugo Tognazzi. In de jaren 90 bleef hij toneelstukken bewerken voor het witte doek, maar maakte hij vooral televisiefilms en afleveringen van feuilletons. (Belga/LP)