Dumas vertolkte talloze bijrollen in verschillende Franse films. Zo was hij te zien in Le Tigre aime la chair fraîche, Masques en L'Ivresse du pouvoir van Claude Chabrol, naast Jean-Paul Belmondo in L'Homme de Rio, in de Louis De Funes-komedie Pouic-Pouic en in de politieserie Les Cinq Dernières Minutes.

In Frankrijk stond Dumas ook bekend als komiek, theateracteur en als lyricist van enkele klassieke chansons. Zo schreef hij Deux amis pour un amour van Johnny Hallyday en Madrid van Yves Montand. Hij werkte evenwel het meest samen met Chantal Goya, voor wie hij meer dan 80 liedjes schreef.

Dumas vertolkte talloze bijrollen in verschillende Franse films. Zo was hij te zien in Le Tigre aime la chair fraîche, Masques en L'Ivresse du pouvoir van Claude Chabrol, naast Jean-Paul Belmondo in L'Homme de Rio, in de Louis De Funes-komedie Pouic-Pouic en in de politieserie Les Cinq Dernières Minutes.In Frankrijk stond Dumas ook bekend als komiek, theateracteur en als lyricist van enkele klassieke chansons. Zo schreef hij Deux amis pour un amour van Johnny Hallyday en Madrid van Yves Montand. Hij werkte evenwel het meest samen met Chantal Goya, voor wie hij meer dan 80 liedjes schreef.