De Franse cineast Georges Lautner is vrijdag op 87-jarige leeftijd overleden. Lautner werkte met de grootste namen uit de Franse film, zoals Jean-Paul Belmondo.

Lautner overleed op vrijdag na een lange ziekte. In zestig jaar carrière draaide hij een veertigtal films. Eén van zijn favoriete acteurs was Jean-Paul Belmondo, maar hij werkte ook met andere bekende namen zoals Bernard Blier, Alain Delon en Lino Ventura.

Op zijn actief staan zo'n veertig films. In zijn zestigjarige carrière kon hij rekenen op successen als 'Les Tontons flingueurs', 'Les Barbouzes', 'Flic ou voyou' en 'Le Professionnel'. Hij maakte kennis met de filmwereld dankzij zijn moeder Renée Saint-Cyr, ook een actrice. Ze speelde bovendien in enkele van Lautners films. (BELGA/AB)

De Franse cineast Georges Lautner is vrijdag op 87-jarige leeftijd overleden. Lautner werkte met de grootste namen uit de Franse film, zoals Jean-Paul Belmondo.Lautner overleed op vrijdag na een lange ziekte. In zestig jaar carrière draaide hij een veertigtal films. Eén van zijn favoriete acteurs was Jean-Paul Belmondo, maar hij werkte ook met andere bekende namen zoals Bernard Blier, Alain Delon en Lino Ventura.Op zijn actief staan zo'n veertig films. In zijn zestigjarige carrière kon hij rekenen op successen als 'Les Tontons flingueurs', 'Les Barbouzes', 'Flic ou voyou' en 'Le Professionnel'. Hij maakte kennis met de filmwereld dankzij zijn moeder Renée Saint-Cyr, ook een actrice. Ze speelde bovendien in enkele van Lautners films. (BELGA/AB)