Legrand was eerst begeleider en arrangeur voor zangers. In de jaren 60, bij de opkomst van de Nouvelle Vague, begon hij muziek voor films te componeren. Zo werkte hij voor Agnès Varda, Jean-Luc Godard en -vooral- Jacques Demy.

Verder schreef hij de muziek voor Les Parapluies de Cherbourg en Les Demoiselles de Rochefort, beide onder regie van Jacques Demy en met Catherine Deneuve.

Legrand kreeg ook drie Oscars: voor de filmsong Windmills of your Mind uit de film The Thomas Crown Affair in 1969, en de soundtracks van de films Summer of 42 (1972) en Yentl (1984). In zijn carrière van meer dan 50 jaar werkte hij samen met de grootste sterren: Ray Charles en Orson Welles, maar ook Jean Cocteau, Frank Sinatra, Charles Trenet en Edith Piaf.

Legrand was eerst begeleider en arrangeur voor zangers. In de jaren 60, bij de opkomst van de Nouvelle Vague, begon hij muziek voor films te componeren. Zo werkte hij voor Agnès Varda, Jean-Luc Godard en -vooral- Jacques Demy. Verder schreef hij de muziek voor Les Parapluies de Cherbourg en Les Demoiselles de Rochefort, beide onder regie van Jacques Demy en met Catherine Deneuve. Legrand kreeg ook drie Oscars: voor de filmsong Windmills of your Mind uit de film The Thomas Crown Affair in 1969, en de soundtracks van de films Summer of 42 (1972) en Yentl (1984). In zijn carrière van meer dan 50 jaar werkte hij samen met de grootste sterren: Ray Charles en Orson Welles, maar ook Jean Cocteau, Frank Sinatra, Charles Trenet en Edith Piaf.