Miller studeerde aan het Institut Des Hautes Études Cinématographiques (IDHEC) van 1962 tot 1963. Zijn eerste praktijk ervaring deed hij op tijdens zijn leger dienst bij het Service Cinéma de L'Armée. Onder het toeziend oog van zijn mentor François Truffaut, maakte hij in '76 drie kortfilms en zijn eerste langspeelfilm, 'Le meilleur façon de marcher'. Gedurende zijn carrière won hij verschillende Césars (de nationale film prijs van Frankrijk) voor beste regie en voor beste schrijver.


Wanneer Truffaut stierf in '84 nam Miller diens project, 'La Petite Voleuse', over om het uiteindelijk af te maken in '88. Bovenop de al zeer prestigieuze Césars mocht hij in '98 een Cannes prijs bijtellen. Voor zijn film over een bange jongen op skiklasse, 'La Classe De Neige', kreeg hij de Prix du Jury tijdens het jaarlijkse festival van Cannes. Met zijn overlijden verliest Frankrijk een nationaal icoon van haar filmindustrie.


'La Classe De Neige' won de Prix de Jury tijdens het festival van Cannes in 1995

Miller's eerste langspeelfilm 'La meilleur façon de marcher'

'Un Secret'

Een fragment van 'La Petite Voleuse'.

(JG)

Miller studeerde aan het Institut Des Hautes Études Cinématographiques (IDHEC) van 1962 tot 1963. Zijn eerste praktijk ervaring deed hij op tijdens zijn leger dienst bij het Service Cinéma de L'Armée. Onder het toeziend oog van zijn mentor François Truffaut, maakte hij in '76 drie kortfilms en zijn eerste langspeelfilm, 'Le meilleur façon de marcher'. Gedurende zijn carrière won hij verschillende Césars (de nationale film prijs van Frankrijk) voor beste regie en voor beste schrijver. Wanneer Truffaut stierf in '84 nam Miller diens project, 'La Petite Voleuse', over om het uiteindelijk af te maken in '88. Bovenop de al zeer prestigieuze Césars mocht hij in '98 een Cannes prijs bijtellen. Voor zijn film over een bange jongen op skiklasse, 'La Classe De Neige', kreeg hij de Prix du Jury tijdens het jaarlijkse festival van Cannes. Met zijn overlijden verliest Frankrijk een nationaal icoon van haar filmindustrie. 'La Classe De Neige' won de Prix de Jury tijdens het festival van Cannes in 1995Miller's eerste langspeelfilm 'La meilleur façon de marcher''Un Secret' Een fragment van 'La Petite Voleuse'. (JG)