1) De oude cast blijft ongewijzigd. Dit betekent dat Christian Bale, Michael Caine, Morgan Freeman en Gary Oldman opnieuw respectievelijk Batman, Alfred, Lucius Fox en Jim Gordon zullen spelen.

2) Op de ontstaansgeschiedenis van Two-Face uit 'The Dark Knight' wordt niet verder ingegaan. Geen gespleten Harvey Dent ditmaal.

3) Wel kruipt Anne Hathaway in de rol van Selena Kyle aka Catwoman. Haar kostuum zal net iets praktischer zijn dan de latex kruippakken van voorgangers Michelle Pfeiffer of Halle Berry, maar insiders verzekeren dat de liefhebbers van vrouwelijk schoon niets te vrezen hebben.

4) Tom Hardy, die weldra ook te zien is in 'Tinker Tailor Soldier Spy', zal Bane vertolken en hopelijk niet als de fluogroene sidekick uit 'Batman and Robin'.

5) Om zich een weg te banen in het realistische Gotham City van Nolan krijgt Bruce Wayne enkele helicopters ter beschikking en een nieuw paar wielen: een blitse Lamborghini Aventador.

6) Marion Cotillard is gecast als Miranda Tate en fans speculeren dat dat het alter ego zou zijn van *spoiler alert* Talia al Ghul, vlam van Bruce en moeder van zoontje Damian Wayne in de strips. Echt sappig wordt het als je weet dat ze de dochter is van Bruce's mentor dan wel aartsvijand Ra's al Ghul uit 'Batman Begins'. Liam Neeson komt waarschijnlijk terug voor de rol.

(DDG)

1) De oude cast blijft ongewijzigd. Dit betekent dat Christian Bale, Michael Caine, Morgan Freeman en Gary Oldman opnieuw respectievelijk Batman, Alfred, Lucius Fox en Jim Gordon zullen spelen. 2) Op de ontstaansgeschiedenis van Two-Face uit 'The Dark Knight' wordt niet verder ingegaan. Geen gespleten Harvey Dent ditmaal. 3) Wel kruipt Anne Hathaway in de rol van Selena Kyle aka Catwoman. Haar kostuum zal net iets praktischer zijn dan de latex kruippakken van voorgangers Michelle Pfeiffer of Halle Berry, maar insiders verzekeren dat de liefhebbers van vrouwelijk schoon niets te vrezen hebben. 4) Tom Hardy, die weldra ook te zien is in 'Tinker Tailor Soldier Spy', zal Bane vertolken en hopelijk niet als de fluogroene sidekick uit 'Batman and Robin'. 5) Om zich een weg te banen in het realistische Gotham City van Nolan krijgt Bruce Wayne enkele helicopters ter beschikking en een nieuw paar wielen: een blitse Lamborghini Aventador. 6) Marion Cotillard is gecast als Miranda Tate en fans speculeren dat dat het alter ego zou zijn van *spoiler alert* Talia al Ghul, vlam van Bruce en moeder van zoontje Damian Wayne in de strips. Echt sappig wordt het als je weet dat ze de dochter is van Bruce's mentor dan wel aartsvijand Ra's al Ghul uit 'Batman Begins'. Liam Neeson komt waarschijnlijk terug voor de rol. (DDG)