Harry Potter and the Goblet of Fire - Cedric Diggory (2005)

Pattinson breekt internationaal door als hij in dit vierde deel van de succesvolle tovenaarsfranchise de show steelt als Cedric Diggory, Harry Potters medestudent die evolueert van amoureuze en competitieve tegenstander tot behulpzaam offerlam.

Little Ashes - Salvador Dalí (2008)

Controversieel historisch drama waarin Pattinson - voorzien van bedenkelijk snorretje en nog bedenkelijker Spaans accent - gestalte geeft aan legendarische surrealist Salvador Dalí, die wel heel intieme betrekkingen blijkt te onderhouden met de gevierde Spaanse dichter Federico García Lorca.

How to be - Art (2008)

Absurde komedie in een existentialistisch jasje waarin een verwarde Art op zoek gaat naar zichzelf en daarbij de hulp inschakelt van een Canadese goeroe. Pattinson toont met deze prent aan dat onze getourmenteerde vampier ook humor in zijn mars heeft.

Remember me - Tyler Hawkins (2010)

Bizarre noodlotstrategie van 'The Sopranos'- en 'Hollywoodland'-filmer Allen Coulter waarin Pattinson zijn innerlijke Marlin Brando als een nukkige 'tween' die een stormachtige relatie begint met een medestundente wier moeder jaren geleden brutaal

vermoord werd.

'Water for Elephants', Pattinsons nieuwste film, vanaf 4/5 in de bioscoop.

Harry Potter and the Goblet of Fire - Cedric Diggory (2005) Pattinson breekt internationaal door als hij in dit vierde deel van de succesvolle tovenaarsfranchise de show steelt als Cedric Diggory, Harry Potters medestudent die evolueert van amoureuze en competitieve tegenstander tot behulpzaam offerlam. Little Ashes - Salvador Dalí (2008) Controversieel historisch drama waarin Pattinson - voorzien van bedenkelijk snorretje en nog bedenkelijker Spaans accent - gestalte geeft aan legendarische surrealist Salvador Dalí, die wel heel intieme betrekkingen blijkt te onderhouden met de gevierde Spaanse dichter Federico García Lorca. How to be - Art (2008) Absurde komedie in een existentialistisch jasje waarin een verwarde Art op zoek gaat naar zichzelf en daarbij de hulp inschakelt van een Canadese goeroe. Pattinson toont met deze prent aan dat onze getourmenteerde vampier ook humor in zijn mars heeft. Remember me - Tyler Hawkins (2010) Bizarre noodlotstrategie van 'The Sopranos'- en 'Hollywoodland'-filmer Allen Coulter waarin Pattinson zijn innerlijke Marlin Brando als een nukkige 'tween' die een stormachtige relatie begint met een medestundente wier moeder jaren geleden brutaal vermoord werd. 'Water for Elephants', Pattinsons nieuwste film, vanaf 4/5 in de bioscoop.