Film Socialisme (Jean-Luc Godard, 2010)

Vrijdag 26 augustus - Ecran Total, Arenberg Brussel, 18u50

In zijn (aller?)laatste film en meteen ook zijn eerste in high definition werpt Nouvelle Vague-veteraan Jean-Luc Godard eindelijk nog eens de barricades op, maar dan op zijn eigen iconoclastische manier.

In zijn gekende essaystijl mengt Godard feit en fictie, politieke slogans en poëtische bespiegelingen bruusk dooreen, met als rafelige rode draad: een trip van een Mediterraans cruiseschip dat aanmeert in Barcelona, Odessa, Napels, Alexandrië en Tel Aviv.

'Een symfonie in drie bewegingen over vrijheid, gelijkheid, broederlijkheid en andere menselijke mythes' volgens Godard himself. 'Het seniele testament van het genie dat ons A Bout de Souffle en Le Mepris schonk' volgens een blogger op imdb.

In zijn (aller?)laatste film en meteen ook zijn eerste in high definition werpt Nouvelle Vague-veteraan Jean-Luc Godard eindelijk nog eens de barricades op, maar dan op zijn eigen iconoclastische manier. In zijn gekende essaystijl mengt Godard feit en fictie, politieke slogans en poëtische bespiegelingen bruusk dooreen, met als rafelige rode draad: een trip van een Mediterraans cruiseschip dat aanmeert in Barcelona, Odessa, Napels, Alexandrië en Tel Aviv. 'Een symfonie in drie bewegingen over vrijheid, gelijkheid, broederlijkheid en andere menselijke mythes' volgens Godard himself. 'Het seniele testament van het genie dat ons A Bout de Souffle en Le Mepris schonk' volgens een blogger op imdb.