Naast zijn succesvolle carrière als filmmaker - met geesteskinderen als Heat, Public Enemies en The Insider - besluit Michael Mann zich op het schrijverschap te storten. Hij heeft een eigen boekenlijn genaamd Michael Mann Books voor ogen. Daarvoor zal hij samenwerken met een groepje andere schrijvers en voert hij gesprekken met uitgevers.

Voor die boeken wil Mann zich laten inspireren door zijn eigen filmografie. Zo behoort een prequel van 's mans eigen cultfilm Heat, met Al Pacino, Robert De Niro en Val Kilmer, tot zijn boekprojecten. In die prequel zou hij dieper ingaan op het verleden van detective Vincent Hanna (het personage dat Pacino speelt) en meestercrimineel Neil McCauley (De Niro).

Het schrijfmateriaal van Mann, die ook nog een biopic over Enzo Ferrari op stapel heeft staan, zou bedoeld zijn om naar het grote of het kleine scherm te vertalen.

(JG)

Naast zijn succesvolle carrière als filmmaker - met geesteskinderen als Heat, Public Enemies en The Insider - besluit Michael Mann zich op het schrijverschap te storten. Hij heeft een eigen boekenlijn genaamd Michael Mann Books voor ogen. Daarvoor zal hij samenwerken met een groepje andere schrijvers en voert hij gesprekken met uitgevers. Voor die boeken wil Mann zich laten inspireren door zijn eigen filmografie. Zo behoort een prequel van 's mans eigen cultfilm Heat, met Al Pacino, Robert De Niro en Val Kilmer, tot zijn boekprojecten. In die prequel zou hij dieper ingaan op het verleden van detective Vincent Hanna (het personage dat Pacino speelt) en meestercrimineel Neil McCauley (De Niro). Het schrijfmateriaal van Mann, die ook nog een biopic over Enzo Ferrari op stapel heeft staan, zou bedoeld zijn om naar het grote of het kleine scherm te vertalen. (JG)