Vooral filmhit "Frozen" blijft goud waard voor het moederbedrijf van Mickey Mouse, de superhelden van Marvel en sportzender ESPN.

Disney boekte in het eerste kwartaal van zijn gebroken boekjaar een omzet van 13,4 miljard dollar (11,7 miljard euro). Dat was 9 procent meer dan een jaar eerder. De nettowinst steeg met 19 procent naar 2,2 miljard dollar. De winst overtrof de verwachtingen van analisten daarmee ruimschoots.

Het concern zag de inkomsten uit de verkoop van speelgoed en dvd's stevig toenemen dankzij de aanhoudende populariteit van de film "Frozen". Omdat die kaskraker uit de bioscopen is verdwenen, namen de opbrengsten uit de kaartverkoop voor Disney-films wel af. Disney trok verder meer bezoekers naar zijn pretparken. (Belga/LP)

Vooral filmhit "Frozen" blijft goud waard voor het moederbedrijf van Mickey Mouse, de superhelden van Marvel en sportzender ESPN. Disney boekte in het eerste kwartaal van zijn gebroken boekjaar een omzet van 13,4 miljard dollar (11,7 miljard euro). Dat was 9 procent meer dan een jaar eerder. De nettowinst steeg met 19 procent naar 2,2 miljard dollar. De winst overtrof de verwachtingen van analisten daarmee ruimschoots. Het concern zag de inkomsten uit de verkoop van speelgoed en dvd's stevig toenemen dankzij de aanhoudende populariteit van de film "Frozen". Omdat die kaskraker uit de bioscopen is verdwenen, namen de opbrengsten uit de kaartverkoop voor Disney-films wel af. Disney trok verder meer bezoekers naar zijn pretparken. (Belga/LP)