De film was tijdens zijn vertoning nochtans vrij verdeeld onthaald door de critici, allicht omdat het om een zogenaamde "hermetische" prent gaat. De naar de Spaanse dansstijl genoemde film is geïnspireerd op de biografie van de Franse schrijver-schilder Francois Augiéras (1925-1971) die de muren van een militaire bunker in de woestijn verfde en die vervolgens in het zand liet wegzinken.

De favoriet voor de Concha de Oro, 'Kiseki' van de Japanner Hirokazu Kore-eda over de tsunami die zijn vaderland dit voorjaar trof, moest het stellen met de prijs voor het beste scenario. De jury, voorgezeten door actrice Frances McDormand, kende haar Speciale Prijs toe aan 'Le Skylab' van de Franse actrice-cineaste Julie Delpy. Haar film is, in de vorm van een fijnzinnige falmiliekroniek, een eerbetoon aan haar anderhalf jaar geleden overleden moeder.

De in Griekenland geboren Filippos Tsitos werd uitgeroepen tot beste regisseur, en zijn landgenoot Antonis Kafetzopoulos mocht voor zijn rol in Tsitos' prent 'Adikos Kosmos' (Oneerlijke Wereld) de acteursprijs in ontvangst nemen. Beste actrice was de Spaanse Maria Leon, die in 'La voz dormida' (De ingeslapen stem) van Benito Zambrano een jonge vrouw speelt die in het Franco-tijdperk haar opgesloten zuster moet helpen. (Belga)

De film was tijdens zijn vertoning nochtans vrij verdeeld onthaald door de critici, allicht omdat het om een zogenaamde "hermetische" prent gaat. De naar de Spaanse dansstijl genoemde film is geïnspireerd op de biografie van de Franse schrijver-schilder Francois Augiéras (1925-1971) die de muren van een militaire bunker in de woestijn verfde en die vervolgens in het zand liet wegzinken. De favoriet voor de Concha de Oro, 'Kiseki' van de Japanner Hirokazu Kore-eda over de tsunami die zijn vaderland dit voorjaar trof, moest het stellen met de prijs voor het beste scenario. De jury, voorgezeten door actrice Frances McDormand, kende haar Speciale Prijs toe aan 'Le Skylab' van de Franse actrice-cineaste Julie Delpy. Haar film is, in de vorm van een fijnzinnige falmiliekroniek, een eerbetoon aan haar anderhalf jaar geleden overleden moeder. De in Griekenland geboren Filippos Tsitos werd uitgeroepen tot beste regisseur, en zijn landgenoot Antonis Kafetzopoulos mocht voor zijn rol in Tsitos' prent 'Adikos Kosmos' (Oneerlijke Wereld) de acteursprijs in ontvangst nemen. Beste actrice was de Spaanse Maria Leon, die in 'La voz dormida' (De ingeslapen stem) van Benito Zambrano een jonge vrouw speelt die in het Franco-tijdperk haar opgesloten zuster moet helpen. (Belga)