Dinsdag stelde Filmfestival Oostende nog haar volledige programma voor maar na afloop van het overlegcomité moet de organisatie het festival dan toch uitstellen. Dat komt omdat de bioscopen moeten sluiten tot minstens eind januari.

'Ons programma was helemaal afgewerkt en daar zijn we ook heel trots op. We willen het programma dan ook graag tonen aan publiek. We zullen bekijken wanneer bioscopen weer opengaan en afhankelijk van die datum zullen wij ons festival volgens de geldende maatregelen organiseren', aldus Craeymeersch.

De organisatie heeft drie tot vier weken nodig om alles te kunnen opstarten. 'Al zal dat een heel moeilijke opdracht worden aangezien we met veel tijdelijke werkkrachten werken. Het is opnieuw een domper voor de sector in haar totaliteit.'

Aanvankelijk overwoog de organisatie om de uitreiking van de filmprijzen De Ensors en de online video awards De Jamies worden eventueel wel nog door te laten gaan in een online versie. Vrijdag werd er echter beslist dat ook die feestelijkheden op een later moment plaats zullen vinden.

Dinsdag stelde Filmfestival Oostende nog haar volledige programma voor maar na afloop van het overlegcomité moet de organisatie het festival dan toch uitstellen. Dat komt omdat de bioscopen moeten sluiten tot minstens eind januari. 'Ons programma was helemaal afgewerkt en daar zijn we ook heel trots op. We willen het programma dan ook graag tonen aan publiek. We zullen bekijken wanneer bioscopen weer opengaan en afhankelijk van die datum zullen wij ons festival volgens de geldende maatregelen organiseren', aldus Craeymeersch. De organisatie heeft drie tot vier weken nodig om alles te kunnen opstarten. 'Al zal dat een heel moeilijke opdracht worden aangezien we met veel tijdelijke werkkrachten werken. Het is opnieuw een domper voor de sector in haar totaliteit.' Aanvankelijk overwoog de organisatie om de uitreiking van de filmprijzen De Ensors en de online video awards De Jamies worden eventueel wel nog door te laten gaan in een online versie. Vrijdag werd er echter beslist dat ook die feestelijkheden op een later moment plaats zullen vinden.