Een recordaantal Vlaamse producties en coproducties is geselecteerd voor de 35ste editie van het prestigieuze Filmfestival van Montréal. Dat heeft het Vlaams Audiovisueel Fonds (VAF) bekendgemaakt.

Eerder raakte bekend dat de Vlaamse langspeelfilms 'Hasta la Vista' van Geoffrey Enthoven en 'Noordzee Texas' van Bavo Defurne geselecteerd waren voor het 35ste Filmfestival van Montréal. Het VAF laat nu weten dat aan dat lijstje nog vijf kortfilms zijn toegevoegd. Zo zullen 'Badpakje 46' van Wannes Destoop, 'Dansen met Travolta' van Lenny Van Wesemael, 'Bento Monogatari' van Pieter Dirkx, 'Het bijzondere leven van Rocky de Vlaeminck' van Kevin Meul en 'Sous le peau' van Mathias Verleyen ook in Montréal worden vertoond. Daarnaast is ook de lange documentaire 'Epilogue' van Manno Lanssens geselecteerd voor het festival. Tot slot komen ook twee coproducties met Vlaamse inbreng in Montréal aan bod: 'Elle ne pleure pas elle chante' van Philippe de Pierpont en 'Karla's arrival' van Koen Suidgeest.

Het Filmfestival van Montréal vindt plaats van 18 tot en met 28 augustus.

(NM)

Een recordaantal Vlaamse producties en coproducties is geselecteerd voor de 35ste editie van het prestigieuze Filmfestival van Montréal. Dat heeft het Vlaams Audiovisueel Fonds (VAF) bekendgemaakt. Eerder raakte bekend dat de Vlaamse langspeelfilms 'Hasta la Vista' van Geoffrey Enthoven en 'Noordzee Texas' van Bavo Defurne geselecteerd waren voor het 35ste Filmfestival van Montréal. Het VAF laat nu weten dat aan dat lijstje nog vijf kortfilms zijn toegevoegd. Zo zullen 'Badpakje 46' van Wannes Destoop, 'Dansen met Travolta' van Lenny Van Wesemael, 'Bento Monogatari' van Pieter Dirkx, 'Het bijzondere leven van Rocky de Vlaeminck' van Kevin Meul en 'Sous le peau' van Mathias Verleyen ook in Montréal worden vertoond. Daarnaast is ook de lange documentaire 'Epilogue' van Manno Lanssens geselecteerd voor het festival. Tot slot komen ook twee coproducties met Vlaamse inbreng in Montréal aan bod: 'Elle ne pleure pas elle chante' van Philippe de Pierpont en 'Karla's arrival' van Koen Suidgeest. Het Filmfestival van Montréal vindt plaats van 18 tot en met 28 augustus. (NM)