De eerste film op het Filmfestival van Berlijn 2018, dat op 15 februari van start gaat, wordt Isle of Dogs, de nieuwe film van Wes Anderson. Dat heeft het filmfestival zelf aangekondigd.

Het is de eerste keer dat het festival van start gaat met een animatiefilm, maar niet de eerste keer dat Anderson het festival opent. Ook de wereldpremière van zijn vorige film The Grand Budapest Hotel, waarmee de regisseur de Zilveren Beer won, was in Berlijn. Eerder maakte Anderson al een stop-motionfilm, de Roald Dahl-adaptatie Fantastic Mr. Fox uit 2009.

Isle of Dogs speelt zich af op een Japans eiland waar alle zieke honden in quarantaine geplaatst worden. Om de stemmen in te spreken, verzamelde Anderson een sterrencast met namen als Bryan Cranston, Edward Norton, Bill Murray, Jeff Goldblum, Scarlett Johansson, Tilda Swinton, Frances McDormand en Harvey Keitel. Ook Yoko Ono, kunstenares en weduwe van ex-Beatle John Lennon, sprak een stem in.

Wie uitkijkt naar de nieuwe Anderson, zal nog even geduld moeten oefenen. Bij ons komt de film pas in de lente van 2018 uit.

De eerste film op het Filmfestival van Berlijn 2018, dat op 15 februari van start gaat, wordt Isle of Dogs, de nieuwe film van Wes Anderson. Dat heeft het filmfestival zelf aangekondigd. Het is de eerste keer dat het festival van start gaat met een animatiefilm, maar niet de eerste keer dat Anderson het festival opent. Ook de wereldpremière van zijn vorige film The Grand Budapest Hotel, waarmee de regisseur de Zilveren Beer won, was in Berlijn. Eerder maakte Anderson al een stop-motionfilm, de Roald Dahl-adaptatie Fantastic Mr. Fox uit 2009.Isle of Dogs speelt zich af op een Japans eiland waar alle zieke honden in quarantaine geplaatst worden. Om de stemmen in te spreken, verzamelde Anderson een sterrencast met namen als Bryan Cranston, Edward Norton, Bill Murray, Jeff Goldblum, Scarlett Johansson, Tilda Swinton, Frances McDormand en Harvey Keitel. Ook Yoko Ono, kunstenares en weduwe van ex-Beatle John Lennon, sprak een stem in. Wie uitkijkt naar de nieuwe Anderson, zal nog even geduld moeten oefenen. Bij ons komt de film pas in de lente van 2018 uit.