In India heeft de lokale censuurcommissie Sony Pictures op het matje geroepen omwille van enkele 'expliciete scenes' in de film 'The Girl With The Dragon Tattoo' van regisseur David fincher.

India's Central Board of Film Certification wil maar liefst vijf scenes censureren. Reden: te veel seks - lees: blote borsten en achterwerken - of te geweldadig. Vooral de hotte liefdesscène met Lisbeth Salander en Mikael Blomkvist wordt geviseerd. En het stukje waarin Salander het slachtoffer is van een verkrachting.

Maar David Fincher bedankte voor de verzoeken van de censuurders. Hij wil van geen opgekuiste versie weten. 'Sony Pictures' staat volledig achter de visie van de regisseur en legt zich neer bij het vonnis dat de originele filmvertoning op Indiase bodem verbiedt.

'The girl with the dragon tattoo' is een adaptatie van het gelijknamige misdaadbestseller van Stieg Larsson. De hoofdrollen worden vertolkt door Daniel Craig en Rooney Mara. (DB)

In India heeft de lokale censuurcommissie Sony Pictures op het matje geroepen omwille van enkele 'expliciete scenes' in de film 'The Girl With The Dragon Tattoo' van regisseur David fincher.India's Central Board of Film Certification wil maar liefst vijf scenes censureren. Reden: te veel seks - lees: blote borsten en achterwerken - of te geweldadig. Vooral de hotte liefdesscène met Lisbeth Salander en Mikael Blomkvist wordt geviseerd. En het stukje waarin Salander het slachtoffer is van een verkrachting. Maar David Fincher bedankte voor de verzoeken van de censuurders. Hij wil van geen opgekuiste versie weten. 'Sony Pictures' staat volledig achter de visie van de regisseur en legt zich neer bij het vonnis dat de originele filmvertoning op Indiase bodem verbiedt. 'The girl with the dragon tattoo' is een adaptatie van het gelijknamige misdaadbestseller van Stieg Larsson. De hoofdrollen worden vertolkt door Daniel Craig en Rooney Mara. (DB)