U wilt de laatste film van Godard in avant-première zien? Het goede nieuws is dat het niet langer nodig is om in Cannes te geraken, doorheen een massa festivalgangers te waden en te hopen dat de zaal nog niet vol zit. Het slechte nieuws is dat u dan maar beter een Fransman of Française bent.

Via de site filmotv.fr kan het Franse publiek op 17 en 18 mei tegen betaling van 7 euro Film Socialisme bekijken. Op 19 mei komt-ie daar in de zalen, en is het niet langer toegelaten om hem op andere media uit te brengen. Dvd's komen ook pas enkele maanden na de première op de markt.

Om het geheel toch een zekere exclusiviteit te verlenen -- niets verkoopt beter dan exclusiviteit, of het moet seks zijn -- is het aantal kijkers beperkt tot duizend. Vandaar dat het nu reeds mogelijk is om een downloadslot te reserveren.

Sam De Ryck

U wilt de laatste film van Godard in avant-première zien? Het goede nieuws is dat het niet langer nodig is om in Cannes te geraken, doorheen een massa festivalgangers te waden en te hopen dat de zaal nog niet vol zit. Het slechte nieuws is dat u dan maar beter een Fransman of Française bent. Via de site filmotv.fr kan het Franse publiek op 17 en 18 mei tegen betaling van 7 euro Film Socialisme bekijken. Op 19 mei komt-ie daar in de zalen, en is het niet langer toegelaten om hem op andere media uit te brengen. Dvd's komen ook pas enkele maanden na de première op de markt. Om het geheel toch een zekere exclusiviteit te verlenen -- niets verkoopt beter dan exclusiviteit, of het moet seks zijn -- is het aantal kijkers beperkt tot duizend. Vandaar dat het nu reeds mogelijk is om een downloadslot te reserveren. Sam De Ryck