'Les adieux à la reine' is een adaptatie van de gelijknamige roman van Chantal Thomas en verhaalt over de eerste dagen van de Franse revolutie van 1789 vanuit het oogpunt van een hofdame.

Hoofdrolspelers van de Frans-Spaanse coproductie zijn Diane Kruger (bekend van 'Inglourious Basterds') als koningin Marie Antoinette, Léa Seydoux en Virginie Ledoyen als hertogin Gabrielle de Polignac. De rol van koning Lodewijk XVI, die in 1793 op het schavot eindigde, wordt gespeeld door Xavier Beauvois.

Jacquot regisseerde eerder de films 'Villa Amalia' (2009), 'Tosca' (2001) en 'L'Ecole de la chair' (1998). (Belga/DB)

'Les adieux à la reine' is een adaptatie van de gelijknamige roman van Chantal Thomas en verhaalt over de eerste dagen van de Franse revolutie van 1789 vanuit het oogpunt van een hofdame. Hoofdrolspelers van de Frans-Spaanse coproductie zijn Diane Kruger (bekend van 'Inglourious Basterds') als koningin Marie Antoinette, Léa Seydoux en Virginie Ledoyen als hertogin Gabrielle de Polignac. De rol van koning Lodewijk XVI, die in 1793 op het schavot eindigde, wordt gespeeld door Xavier Beauvois. Jacquot regisseerde eerder de films 'Villa Amalia' (2009), 'Tosca' (2001) en 'L'Ecole de la chair' (1998). (Belga/DB)