De prent is een fictieve muziekdocumentaire van Iain Forsyth en Jane Pollard die handelt over de twintigduizendste dag in het leven van Nick Cave. De frontman van Nick Cave & The Bad Seeds kijkt terug in het archief van zijn leven, heeft hij een sessie bij een psychotherapeut en ontmoet hij oude bekenden. Onder meer Ray Winstone, Kylie Minogue en bandleden Blixa Bargeld en Warren Ellis passeren de revue.

De film viel al in de prijzen op het Sundance filmfestival en is vanaf 29 oktober te zien bij ons in de zalen. Wie de absolute première wil meemaken zal dus een ticket moeten proberen te bemachtigen voor de voorstelling tijdens het Gentse filmfeest. (AB)

De prent is een fictieve muziekdocumentaire van Iain Forsyth en Jane Pollard die handelt over de twintigduizendste dag in het leven van Nick Cave. De frontman van Nick Cave & The Bad Seeds kijkt terug in het archief van zijn leven, heeft hij een sessie bij een psychotherapeut en ontmoet hij oude bekenden. Onder meer Ray Winstone, Kylie Minogue en bandleden Blixa Bargeld en Warren Ellis passeren de revue.De film viel al in de prijzen op het Sundance filmfestival en is vanaf 29 oktober te zien bij ons in de zalen. Wie de absolute première wil meemaken zal dus een ticket moeten proberen te bemachtigen voor de voorstelling tijdens het Gentse filmfeest. (AB)