Het Odessa Filmfestival is het belangrijkste filmevent in Oekraïne en werd voor de achtste keer georganiseerd. King of the Belgians won de Grand Prix publieksprijs en zat ook in de internationale competitie van het festival. Op 25 juli wordt bekendgemaakt of King of the Belgians deel zal uitmaken van de drie LUX-Prijs finalisten die op hun beurt in meer dan veertig Europese steden vertoond zullen worden.

King of the Belgians is een roadmovie waarin een ingedommelde koning, gespeeld door Peter Van Den Begin, het leven en zichzelf ontdekt. Op staatsbezoek in Turkije krijgt hij te horen dat Wallonië zich onafhankelijk heeft verklaard. Door een zonnestorm kan de koning alleen nog over land terugkeren en zo start een tocht vol verrassingen in de Balkanlanden.

Het Odessa Filmfestival is het belangrijkste filmevent in Oekraïne en werd voor de achtste keer georganiseerd. King of the Belgians won de Grand Prix publieksprijs en zat ook in de internationale competitie van het festival. Op 25 juli wordt bekendgemaakt of King of the Belgians deel zal uitmaken van de drie LUX-Prijs finalisten die op hun beurt in meer dan veertig Europese steden vertoond zullen worden. King of the Belgians is een roadmovie waarin een ingedommelde koning, gespeeld door Peter Van Den Begin, het leven en zichzelf ontdekt. Op staatsbezoek in Turkije krijgt hij te horen dat Wallonië zich onafhankelijk heeft verklaard. Door een zonnestorm kan de koning alleen nog over land terugkeren en zo start een tocht vol verrassingen in de Balkanlanden.