Voor een schijntje gemaakte vinnige genreoefening, die een goede beurt maakte in de Quinzaine des Réalisateurs, de nevenselectie van het filmfestival in Cannes. Wanneer een zwerver van middelbare leeftijd verneemt dat de moordenaar van zijn ouders is vrijgekomen, besluit de verslagen man het heft in eigen handen te nemen.

Met zijn tweede langspeelfilm bewijst de uit Virginia afkomstige Jeremy Saulnier het vak volledig onder de knie te hebben. Hij filmt met gretigheid zoals dat voor een jonge hond betaamt. 'Blue Ruin' is geen ordinaire wraakqueeste, maar een verrassende thriller waarin het geweld abrupt toeslaat en ongewild een deel is geworden van de menselijke conditie. (**)

Dieter Vanden Bossche

Voor een schijntje gemaakte vinnige genreoefening, die een goede beurt maakte in de Quinzaine des Réalisateurs, de nevenselectie van het filmfestival in Cannes. Wanneer een zwerver van middelbare leeftijd verneemt dat de moordenaar van zijn ouders is vrijgekomen, besluit de verslagen man het heft in eigen handen te nemen. Met zijn tweede langspeelfilm bewijst de uit Virginia afkomstige Jeremy Saulnier het vak volledig onder de knie te hebben. Hij filmt met gretigheid zoals dat voor een jonge hond betaamt. 'Blue Ruin' is geen ordinaire wraakqueeste, maar een verrassende thriller waarin het geweld abrupt toeslaat en ongewild een deel is geworden van de menselijke conditie. (**) Dieter Vanden Bossche